TEMA – Heat Embossing: En introduktion

Så starter vi et nyt tema her på bloggen, nemlig Heat Embossing, som er en metode hvor du smelter et fint pulver sammen vha. enten en varmepistol eller evt. over en brødrister eller en el-kogeplade.

hpk1_15

Pulveret findes i et hav af forskellige farver – lige fra helt klar og gennemsigtig til spændende blandinger med ‘guldstøv’ og glimmer.
Til at få den til at blive hængende på dit projekt, kan du enten bruge en decideret ‘klister-sværte’ (embossing ink) eller du kan bruge en almindelig stempelsværte, hvor du dog skal arbejde lidt hurtigere, da den tørrer hurtigt.

Du kan bruge embossingmotivet alene som det er, eller du kan bagefter udnytte den effekt det giver, at overfladen er ‘resistent’, dvs. at vandbaserede sværter som Distress Ink preller af, når du bruger dem ovenpå det embossede motiv.

bet02

Der findes rigtig mange finde billed-tutorials og video’er på nettet.

Vivi har i forbindelse med et tidligere projekt vist hvordan hun varmeembosser.
Du kan finde billedserien på vores gamle blog her:
Tutorial på kort med forskellige embossing-teknikker
(afsnittet om varmeembossing kommer ca. halvvejs nede i indlægget)

Og her er en rigtig fin video fra Ranger, som forklarer alt det basale om varmeembossing (på engelsk):

Og så til sidst en advarsel:
Pas på !! Heat Embossing kan være stærkt vanedannende  –  især når du i de kommende dage ser, hvad Design team’et er kommet med af idéer   ;o)

blomstertag

 

Links til butikken:
Varmepistoler, embossing ink, penne m.m.

Embossingpulver fra Stampendous

Embosingpulver fra WOW

Embossingpulver fra Hero Arts , Ranger m.fl.

 

4 thoughts on “TEMA – Heat Embossing: En introduktion

  1. Det glæder jeg mig til at se mere af, så det kan kommer frem af skuffen igen. Er nemlig helt kommet fra, at bruge den super lækre teknik.

  2. Det glæder jeg mig til at se mere af, så det kan kommer frem af skuffen igen. Er nemlig helt kommet fra, at bruge den super lækre teknik.

  3. Jeg glæder mig også til at følge dette tema, er rigtig glad for heat embossing så nye ideer og variationer er meget velkomment 🙂

  4. Jeg glæder mig også til at følge dette tema, er rigtig glad for heat embossing så nye ideer og variationer er meget velkomment 🙂

Comments are closed.