TEMA: Hjemmelavede blomster – Samme princip til meget forskellige blomster

Skrevet af KarinaHadsten

Jeg vil vise nogle blomster, som er lavet efter samme princip, men som alligevel giver nogle vidt forskellige blomster. Variationerne består i hvilket punch man bruger som blomstens kronblad. I dette indlæg har jeg lavet blomster, hvor jeg har brugt birkeblad, ballon og pære til kronblade. Derudover kan der laves variationer med antallet af kronblade og hvordan de monteres. Kronbladene kan monteres på hvad som helst, men i dette indlæg bruger jeg en lille sol og en lille blomstm neb et snefnug kan også med fordel bruges. Ved at bruge de små figurer med blade/arme/stråler kan vi få en jævn fordeling af kronbladene.

Den første blomst jeg vil vise er en julestjerne. Hertil bruger jeg et medium birkeblad. 12 stk i rød og 6 stk i grøn. Jeg former bladene med en DEET. DEET’en skal holdes tæt på vandret ellers prikker man hul i papiret. De røde blade er lavet i farvet papir – de grønne er lavet i karton fordi jeg ikke kunne finde grønt papir. Begge dele kan bruges, men det er nemmest med papir. Bladene gav jeg facon ved at præge en linie først på langs af bladet og derefter årer fra midten og ud til kanten af bladet.

Når alle bladene er formet monteres de på 2 små sole. Her bruges hver anden stråle. På den ene stråle monteres bladene helt ind til midten og på den anden lidt længere ude. Til sidst limes solen med bladene monteret helt ind til midten oven på den anden. De grønne blade limes på under de røde med passende afstand. Blomsten afsluttes med 2 sole, som er formet med en shape mate.

IMG_6317 IMG_6318 IMG_6319

 

Samme princip, men en ny blomst. Denne blomst bliver lavet med pærer som kronblad. Her har jeg brugt noget mønsterpapir fra Riddersholm. Pærerne har her fået lidt sværte i kanten og er formet med en character shaper. Samme princip som julestjernen. 12 pærer monteres på 2 sole, som monteres oven på hinanden. Blomsten afsluttes med 2 brune sole.

IMG_6321  IMG_6322IMG_6323

 

Samme princip igen igenm men denne gang kun et lag blade og nu balloner. De små balloner formes med en shape mate og denne gang monteres de på en lille blomst med 5 “blade”. Så her får vi altså en helt anden blomst – dels fordi den kun har et enkelt lag og dels fordi den kun har 5 kronblade. Blomsten er afsluttet med en lille flower i midten.

IMG_6324 IMG_6325

 

Lige til sidst et billede af de 3 vidt forskellige blomster. Håber du har fået lyst til at kaste dig ud i hjemmelavede blomster. God fornøjelse.

FullSizeRender(1)

 

– KarinaHadsten