TEMA – kraft/kvist: Ny udfordring til design team’et

Indimellem får designteamet en udfordring i form at et stikord, en teknik, et materiale eller noget helt fjerde.
Denne gang er emnet “kraft-/kvist-karton”. Derudover har teamet fået helt frie hænder til hvad de kunne hitte på ud fra det.

kvist-02

Kvistkarton, som det hedder på dansk (kraft cardstock på engelsk), er gråbrunt genbrugskarton. Det er ofte lidt groft i strukturen, så pas på dine knive i skæremaskinen, og brug gerne en gammel kniv til at skære med, da kvistkartonen har det med at sløve kniven mere end almindelig karton.
Når det skal foldes, så er det også en god idé lige at lave en falselinje (bukkelinje) først, så folden bliver mere skarp.
En af de herlige egenskaber ved det er, at det (ligesom cowboybukser) kan matches op mod stort set alle andre farver.
De billige typer kvist-kartonen er som regel ikke syrefri, men til kort er den ganske fin. Den findes i flere forskellige størrelser – både klar til brug i str. A5 og 14×28 cm (så du ikke slider på din skæremaskine) og i større ark i A4 og 121×12″.
Hvis du ønsker en syrefri kvist-karton, så kan du vælge at bruge Kraft Cardstock fra Bazzill i stedet. Den findes i øvrigt også med flotte Guld Folie effekter.

kvist-01

Til disse kort har jeg brugt akvarekpapir (watercolor cardstock) og Distress Ink, som jeg har sværtet på med et Ink Tool.
Herefter har jeg taget en lille smule vand på fingrene og sprinklet det ud over farven. På den måde kommer der nogle spændende ‘blege’ pletter, der hvor vandet skubber farven væk.
Til sidst har jeg sværtet kartonen rundt langs kanten og stemplet en lille tekst.
Stemplet er et gammelt et jeg havde liggende i mine gemmer.

One thought on “TEMA – kraft/kvist: Ny udfordring til design team’et

Comments are closed.