TEMA – Pengegaver til konfirmanden: En lille gavetaske

Nu nærmer foråret sig med raske skridt, og vi skal snart til at finde på de sjove og søde måder at give konfirmanden gaver på. Jeg har i den forbindelse lavet en lille taske som jeg håber kunne gøre en pige glad.

IMG_1519

Bunden er lavet som en lille æskebund, jeg har skåret et stykke karton i 2,5X5 inches, og har derefter scored ½ inch på alle fire sider. den ½ inch er det der bliver siden af æsken. Klip et hak i den ene af siderne i hvert hjørne og lim den lille flap der fremkommer derved fast på siden af modsatte kant, gentag på fire sider og vupti så har du en lille æske.

Klip et stykke papir der i længden er ½ inch længere end omkredsen af æsken, det vil sige 11,5 inch – jeg lavede den 4 inches høj. Klip ligeledes en kartonstrimmel der er 11,5 inch lang og 1 inch bred.

Kartonet limes på med lille overlap og kommer til at danne øverste kant på tasken, jeg satte den på med dobbeltklæbende tape og med tapens bredde i overlap. Sæt derefter dobbeltklæbende tape på hele nederste kant (den uden karton) og den ene ende. Start med at fjerne beskyttelsen fra den nederste kant og sæt den på langs bunden af hele æsken (start med den ende der IKKE har tape). Når du kommer rundt kan du fjerne det lodrette beskyttelsestape og lukke tasken. Jeg sørgede for at samlingen var midt på den korte side af æsken. Du kan se hvordan det ser ud nedefra på nedenstående billede.

Håndtagene er lavet ved at jeg skar to strimler på 3/4 inch i bredden og ca 8 inches lang. Alle hjørner har fået en tur med den lille corner rounder. 1,5 inch fra hver ende og i længderetningen af strimlen så du har en foldelinie. Sæt tape på og fold den på langs så den er limet sammen hele vejen på nær de sidste 1,5 inch i hver ende.   Træk strimlen mellem to fingre et par gange for at knække fibrene i den, dermed kommer den til at bue naturligt som den skal til tasken. Monter en strimmel på hver side så der er to fine håndtag. Nu mangler du bare at pynte den, jeg valgte en simpel blomst af fire forskellige størrelser sakura punch monteret på en lille rest karton der matcher. Og til sidst lidt halvperler til at forestille beslag på tasken.

For at lukke den satte jeg en lille strimmel på tværs øverst, igen med afrundede kanter. Den er sat på bagpå med dobbeltklæbende tape mens den kun sidder fast med repostionable taperunner (Den grønne) på forsiden så den kan åbnes uden at gå i stykker.

 

IMG_1520

Håber du kan bruge ideen 🙂

 

Venlig hilsen Gitte O – aka Godtesen

2 thoughts on “TEMA – Pengegaver til konfirmanden: En lille gavetaske

Comments are closed.