Tema – Afmaskning: Tekst-die og malertape som maske

friends4

Ganske almindelig malertape kan sagtens bruges til afmaskning, når det drejer sig om lange lige stykker.
Her har jeg brugt det på kanterne og sammen med et udskåret stykke masking-paper i tekstfacon giver det en fint færdigt kort.

Teksten er skåret med en Lawn Fawn die, og jeg satte først et tykke masking papir på karton, før jeg skar det ud (så fik jeg også en tekst, som kan bruges til et andet kort på et senere tidspunkt.

Malertape sættes på hele vejen rundt og teksten har jeg sat nogenlunde midt på t stykke akvarelkarton, som jeg forinden har skåret til, så det er lidt mindre end den farvede kortbase jeg vil bruge det på. Jeg har lavet det 1 cm mindre end kortet på hver led, så der kommer ½ cm kant hele vejen rundt.

friends1

Herefter sværtede jeg i to forskellige farver, hhv., en turkisblå og en pink, så farven bliver lilla, der hvor de to farver overlapper hinanden.

friends2

Derefter har jeg sprinklet lidt vand på udover hele stykket.

På den måde skubbes farven væk i små prikker / plamager.

friends3

 

Når vanddråberne er tørre, kan malertapen og teksten forsigtigt pilles af, så papiret nedenunder kommer frem og fremstår klart hvidt.

Jeg har til sidst monteret akvarelpapiret på en grå kortbase og pyntet med et par af de lækre matte sølvfarvede halvperler fra Artemio.

friends5

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Tema – Afmaskning: Tekst-die og malertape som maske

  1. Rigtig lækkert. Jeg skal da vist til at forsøge mig med akvarelpapir 😉

Comments are closed.