TEMA – Afmaskning: Kort med Masking fluid marker

Da Gitte kom med udfordringen Afmaskning var det jo oplagt at prøve min nye Masking Fluid Marker fra Molotow. Jeg har set dem brugt på YouTube så da Gitte igen fik dem på lager stod jeg klar. Og de er fantastiske at lege med .

Først vil jeg lige vise et af de kort som jeg har lavet med denne teknik. Jeg har doodlet med Masking Fluid Marker og har derefter brugt distress ink ovenpå. Sommerfuglen er fra Tim Holtz og stemplet er Gittes egen design.

DSC09947

Teknikken består i at tegne, doodle, skrive osv med markeren, kun fantasien sætter grænser. Jeg har brugt akvarel papir. Ved første forsøg havde jeg givet akvarel papiret gesso først. Det giver et mere sart look, ulempen er at man kan “flytte” inken rundt. Og når maskinen skal nulre af kan man nemt tvære farven ud. Ovenstående kort er laver på akvarel papir uden gesso, her bliver linjerne helt skarpe.

jeg har kun ladet masken tørre et par minutter og så er det klar til at blive farvelagt.

DSC09920

 

Efter at jeg har farvelagt med distress ink har jeg nulret masken af med en finger. Det er super nemt. Iflg vejledningen må masken højst sidde 2 timer før den skal af.

Dette billede er taget af papiret med gesso, som I kan se flytter farven sig stadig.

 

 

 

DSC09921

 

Jeg forsøgte mig også med Dylusion-ink-spray. Her går farven igennem masken, men det er stadig tydeligt at se hvor den har siddet. Og jeg kan faktisk godt lide at linien ikke er så skarp. Det passer godt til dette kort.

Ud over spray har jeg også stemplet ovenpå masken med 2 af de fantastiske stempler fra Kaiser Craft, er er rigtig mange lækre stempler til overkommelige priser. Kan klart anbefales. Og stemplingen med archival ink går ikke igennem masken.

 

 

 

DSC09935

Og lige et nærbillede.

 

DSC09938

 

Og endelig de 2 stykker akvarel papir inden der blev lavet kort.

 

DSC09931

 

Håber I blev inspireret.

Else

One thought on “TEMA – Afmaskning: Kort med Masking fluid marker

Comments are closed.