Silhouette Cameo 3 – opfølgning

Mens jeg venter på, at maskinerne kommer hjem på lager, har jeg fået leget lidt mere med min demo-model, og jeg har også svar på et par spørgsmål, som jeg har fået fra kunder.

Et af dem gik på, hvor god den nye kniv var til at skære præcist.

sille-alfer-4

Og jeg må sige, at jeg synes den gør det rigtig godt. Disse alfe-piger er skåret med Auto-Blade.
Jeg har ikke lige kunnet finde oplysninger om, hvorvidt det er samme kniv-blad der er indeni, men det formoder jeg, at det er.
Men det er som om kniven sidder mere stabilt i den nye holder, så den kører mere præcist.

sille-alfer-2

Alferne her er skåret i almindelig sort PlayCut karton, og jeg har sat maskinen til at skære med 0.2 mm overcut. Det er formentlig det der er skyld i, at den mindste figur ikke hang helt sammen i vingerne og den næstmindste fik jeg revet lidt i stykker, da jeg skulle tage den af måtten. Men detaljerne VAR altså også meget små.

sille-alfer-3

Motivet har jeg fundet i Silhouette Store, og jeg valgte det, fordi der både er nogle lange linjer og nogle små detaljer.
Figuren længst til venstre er 10 cm høj, dernæst 7,5 cm, 5 cm og den lillebitte er kun 2,5 cm i højden.
Da jeg fik min første Silhouette for snart 9 år siden, da var tommelfingerreglen, at man ikke skulle regne med at den kunne skære noget der var mindre end ca. 1 mm i bredden. Men den nye maskine beviser, at den i hvert fald kan skære meget mere præcist end det.

sille-alfer-5

Alt afhænger selvfølgelig af hvilket materiale man skærer i, og især i karton kan der være meget store forskelle.
Men synes den har gjort det rigtig godt, når man kigger på de bittesmå detaljer som f.eks. øjenvippen og fingrene på hånden.

 

Auto-Blade

Jeg kan se, at man lige skal holde øje med om kniven nu også får indstillet sig rigtigt. Jeg har i hvert fald oplevet en gang eller to, hvor den ikke stod på det, som den burde  –  på trods af at den havde udført proceduren, hvor den kører ud i venstre side og klikker sig hen på indstillingen.
Så kast lige et blik på den røde streg, om den nu også lander på det tal, som den burde if. det valgte materiale. Ellers risikerer du, at den enten ikke skærer igennem, eller at den skærer så meget igennem, at der kommer huller i måtten.
Hvad det skyldes, har jeg ikke helt luret endnu  –  men jeg gætter på at det er en “fejl 40” og at der er et eller andet jeg har overset. Jeg har jo haft kniven oppe flere gange for at “lege” med den og indstille den manuelt. Så det skyldes formentlig bare at jeg har pillet ved den. For de sidste mange opgaver har den løst til perfektion.
Men tjek også at der er valgt AutoBlade under Cut Settings  –  for ellers ved den jo ikke, at den skal indstille sig.

 

Skæremåtter

Flere har spurgt, om man kan bruge de gamle skæremåtter i maskinen.
Og svaret er ja – der er ikke kommet nye måtter til denne maskine, så det er fuldstændig de samme der bruges – inkl. Light Hold måtten og PixScan måtten.

 

Taske / Trolley / Overtræk

Cameo 3 kan desværre ikke være i den rulletaske, som Silhouette har haft indtil nu, så de arbejder på at lave en ny taske, som kan rumme den nye maskine.
Der kommer selvfølgelig støv-overtræk til den også, men vi skal lige lidt længere hen på efteråret, før de kommer på markedet.
Til jer, der har en Cameo 2, så kommer der i øvrigt også en ny blød taske, som maskinen kan være i.

4 thoughts on “Silhouette Cameo 3 – opfølgning

Comments are closed.