TEMA – Kort der kan noget: Slide staffeli kort

Mens jeg var på ferie i Frankrig i år lagde Gitte de nye udfordringer til design teamet op. Og en af udfordringerne er “kort der kan noget”. En (af de mange) ting jeg elsker ved ferier i Frankrig er deres store udbud af kort og scrap blade og der blev købt flittigt ind. I et af bladene var der en meget detaljeret tutorial til et lidt anderledes staffeli kort. Så det måtte jo prøves. Dog er det mange år siden jeg lærte fransk så skønt at der også var en del billeder….

Mit kort kom til at se sådan ud. Papir er fra Riddersholm – Newport. Jeg har pyntet med en camero, Tim Holtz doily, lidt sommerfugle og swirls. Jeg har også brugt en blomst som jeg har farvet lidt med H2O farver –  en idé jeg også fandt i et af scrap bladene, (kan i huske dem?  må tilstå jeg næsten havde glemt H2O farverne).

slide staffeli kort 1

Man skal bruge 2 stykker dobbelt sidet papir. Det første 14 x 28 cm som skæres og foldes jvf denne template. Det andet stykke papir måler 10 x 24 cm – foldes ved 10 cm.

slide staffeli kort 2

På Papir nr 1 har jeg tegnet målene på bagsiden. Det bliver alligevel skjult når kortet limes sammen. Derefter har jeg  skåret og foldet.

slide staffeli kort 3

Her de 2 stykker klar til at blive samlet. Et lille fif – skal der sværtet så husk at gøre dette inden kortet samles. Og husk alle sider, også den indvendige firkant. (den vågne vil kunne se at det glemte jeg…. Fik heldigvis rettet det inden jeg limede kortet sammen).

slide staffeli kort 4

Papir nr 2 lægges ind i kortet med den korte side omkring staffeliet og limes på den løse halvdel. Det skal være sådan at når man hiver i papir nr 2 – den del der stikker frem  øverst på kortet – så rejser kortet sig op som et staffeli.

slide staffeli kort 6

Derefter limes kortet sammen i siden og forneden.

slide staffeli kort 7

Her det færdige kort slået op. Jeg har brugt Sizzix Thinlits – Ornate Labels sættet indeni. Og desuden en af Gittes stempler.

Jeg har også limet et stykke lyst papir på det papir man trækker op så der er noget at skrive en hilsen på.

slide staffeli kort 10

Og et enkelt nærbillede.

slide staffeli kort 11

 

Håber I kan bruge min lille mini tutorial.

Else

 

2 thoughts on “TEMA – Kort der kan noget: Slide staffeli kort

Comments are closed.