At lifte et kort..

Kender I det, at man ser et kort (eller andet), man bare selv må prøvet at lave? Eller at ens kreative mojo er lav og for at kickstarte den igen, finder man et kort på nettet og laver et magen til, så man får gang i den kreative process igen? I vores kreative verden kaldes det at “lifte” et kort. Når man lifter et kort, laver man altså sin version af kortet, men bruger måske andre stempler eller andre farver, således at man sætter sit eget præg på kortet. Det kan ende med et resultat, der ligger tæt op af originalen, men det kan faktisk også ende med at blive helt anderledes end det oprindelige kort. Lifter man et kort, er det god kutyme, at fortælle man har gjort det – gerne med link til det oprindelige kort.

Men altså.. jeg faldt over et fantastisk kort, hvor jeg blev nødt til at prøve teknikken i det – det er faktisk så nemt og ser så fint ud. Og selvfølgelig må jeg bare dele det med jer også 😉

IMG_6528

Teknikken hedder “Embossing Resist Technique”. Blomsterne er stemplet på akvarelpapir med versamark og derefter embosset med klart embossingpulver. Herefter har jeg med pensel malet med distress re-inker “Weathered Wood”, samt farverne fra distress ink-pads “Peeled Paint” og “Black Soot”. Farven på baggrunden er opbygget med en lys farve af “Weathered Wood” først, hvor jeg har tyndet en dråbe re-inker op med vand, og malet over det hele. Herefter har jeg malet med en mere koncentreret farve indad mod blomsterne, således at farven bliver mørkest inde langs med blomsterne og dermed “popper” de langt mere tydeligt frem på kortet.

IMG_6529

Den grønne “Peeled Paint” giver et fint spil til de mørke farver, der sluttes af med “Black Soot”, hvor skyggerne er mørkest. Sorte splatter i bunden af motivet og hvide splatter i toppen – ligesom på originalen, og det giver et fint spil mellem de mørke og lidt lysere nuancer. Blomsterstemplet er fra Tim Holtz sættet “Wildflowers” – det er det samme stempel, jeg blot har stemplet to gange oveni hinanden. Teksten er fra stempelsættet “De svære kort” fra Gitte’s eget design.

Kortet er som sagt et lift fra Penny Black’s blog, hvor deres designer Micheline Jourdain har lavet det oprindelige kort. For at få teknikken “ind under huden” har jeg valgt at lægge mig tæt op af det originale kort.

Du finder det oprindelige kort, samt en udførlig tutorial, Her.

Tak fordi du kiggede med 🙂

 

4 thoughts on “At lifte et kort..

Comments are closed.