Sangskjuler i efterårsfarver

For nyligt blev min søn og svigerdatter gift, og de havde til brylluppet valgt efteråret som tema. Jeg fik hjælp fra KarinaHadsten til at lave en sang til dem, formet som en avis – så derfor måtte sangskjuleren jo være en postkasse. Jeg valgte at lave den som en amerikansk postkasse, og den måtte naturligvis laves med maja papir i passende efterårsfarver.

Jeg lavede selve postkassen lidt ud fra en løs ide; Tog en desserttallerken og brugte den til at tegne rundingen på postkassen. Langs kanten af stykket lavede jeg så en række tapper som skulle bruges til at hæfte sidestykket sammen med bagstykket og bunden. Kørte så en streg langs kanten af cirklen og 18 cm ned. Det gav modellen til bagkanten. Længden på postkassen er præcist et stykke 12X12″ og 18 cm i bredden. Overdelen er så lavet af to stykker karton der er passet til langt bagstykket. Det hele blev monteret med lim og så var grundmodellen klar.

IMG_1619

IMG_1618

Jeg lavede en udgave mere af bagstykket, denne gang blev den kun monteret i bunden foran og dannede nu lågen på postkassen. Da det var en stor model beklædte jeg det hele med endnu et lag karton, denne gang mørkegrøn, og nu var den klar til at blive pyntet. Jeg beklædte det med tre forskellige slags mønsterpapir, samlingen på oversiden af postkassen blev dækket af en stribe kontrastpapir og så udnyttede jeg at “affaldsstriben” fra mønsterpapiret har fin tekst på den ene side så teksten på oversiden af kassen er derfra.

IMG_1673

IMG_1674

Alle kanter er naturligvis blevet givet en tur med distress ink. langs bagerste kant blev der monteret bånd for at gemme samlingen.

Da jeg nåede til at beklæde lågen var jeg næsten løbet tør for papir, og så var det jo godt man kunne putte en stribe matchende papir på og til sidst en lille strimmel så man havde et håndtag på lågen. Jeg monterede bånd som ekstra lukkemekanisme. Sidste punkt var at lave flaget og montere det med brad – og vupti postkasse til sange.

IMG_1671

IMG_1672

Det var en rigtig sjov opgave at skyde fra hoften og designe den her fra bunden af, og heldigvis blev brudeparret også glad for den.

 

Tak fordi du kiggede med.

Gitte – aka Godtesen