12 års fødselsdag – her er vi nået til . . . foreløbig

Hobbyboden (og jeg selv) udvikler os hele tiden løbende.
Nye produkter og producenter kommer til  – og scrapverdenen lancerer nye værktøjer og materialer i en stadig hurtigere og lind strøm.

Smash!, Project Life og sidst men ikke mindst hele planner-bølgen, er blandt de nye projekter der er kommet til gennem de senere år.
Og blandt værktøjet kommer der også hele tiden nye ting til, samtidig med at de gamle ting bliver forbedret.

Hvor jeg i starten for 12 år siden, købte stort set alt hvad der var på markedet af produkter (i hvert fald alt det man kunne skaffe via de danske grossister), så kan man nu vælge og vrage blandt produkter fra hele verden – og jeg er derfor nødt til at begrænse mig og kun købe en lillebitte del af alle de lækkerier der findes. Men jeg synes efterhånden jeg har fundet frem til et spændende sortiment i butikken, som i store træk afspejler min helt egen personlige smag, for jeg har det absolut bedst med at købe ind med hjertet og den gode mavefornemmelse.

Der er med årene kommet en udbredt tendens til, at man endelig ikke må “gå ned på værktøj”. Så mange af de ting, hvor man i “gamle dage” brugte en saks eller en hobbykniv, der er man nu pinedød nødt til at have mindst en die-cutting-maskine og/eller en elektronisk skæreplotter til at udføre arbejdet.
Jeg kan f.eks. tydeligt se det på salget af de stempler, hvor der også findes dies til, at hvor jeg i starten kun solgte nogle få dies i forhold til stempelsæt, så er der nu mange gange tale om noget nær 1:1  –  dvs. at kun ganske få køber stempelsættene uden også at købe de matchende dies.
Og så er der alle de andre værktøjer, som punch boards, indbindingsmaskiner, apparater til folietryk, stempelværktøjer og crop-a-dile hultænger for at nævne nogle stykker.
Og jeg er slet ikke i tvivl om, at mange andre brancher nyder godt af vores hobby  –  se f.eks. hvor mange der nu om stunder ejer et spejlreflekskamera. Og så må man jo også nødvendigvis have en god fotoprinter, gerne en af de nye smarte miniprintere, laserprintere og laminatorer til folie-overførsel osv. osv.

Jeg tager en gang årligt på den store CHA-messe i USA (messen har nu skiftet navn til Creativation – og selve organisationen CHA har skiftet navn til AFCI) , for at få præsenteret alle nyhederne direkte “fra hestens mule”. Det er helt uundværligt at få tingene i hænderne og tale med producenterne om dem, før man beslutter sig for hvad der skal købes hjem.

Til januar 2018 drager jeg igen til Phoenix sammen med et par af medlemmerne fra design team’et, så vi kan få kigget på alt det nye og udvælge hvad der skal komme i butikken i løbet af det kommende år.

Sådan en messe giver ikke mindst også mulighed for at deltage i spændende workshops og seminarer, som giver ny viden om produkter og teknikker.
Én ting er at tage onlinekurser (som jeg løbende deltager i), men en helt anden ting er at sidde med fingrene smurt ind i maling, samtidig med at de “store kanoner” fra scrapverdenen underviser i brugen af dem. Det har givet mange gode oplevelser gennem årene, og jeg glæder mig igen at skulle blive klogere på en masse ting til januar.

Men det skal jo heller ikke være andres produkter alt sammen, så for efterhånden en del år siden, startede jeg med at lave mine egne stempeldesigns, som kunderne tog rigtig godt imod. Til at starte med producerede jeg dem selv, men da det inden længe tog fart, fandt jeg en fantastisk producent i USA, som laver stempler af en virkelig god kvalitet ud fra de designs jeg laver.


Det er en løbende opgave hele tiden at designe nye. For mig er det utroligt vigtigt at have hjertet med i alt hvad jeg laver, så derfor går der meget tid med at finpudse designs, for at få dem HELT rigtige. Men det gør også at jeg er superglad for det endelige produkt  –  og det glæder mig, at så mange andre også synes om dem.

Hvis dog bare der var to torsdage i ugen (eller 27 timer i døgnet), så jeg kunne lave meget mere af den slags . . . min liste med idéer til fremtidige projekter er uendelig lang, så jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til at kede mig foreløbig.

Jeg har bestemt ikke fortrudt, at have rykket butikken tilbage til Samsø igen, for det gør det lidt lettere at få hverdagen til at fungere og der ER efterhånden mange arbejdsopgaver i forbindelse med webshoppen. Og jeg er superglad for at jeg stadig har mulighed for at kombinere webshoppen med en fysisk butik, for det er altid noget andet at komme ind og kigge på det hele “med fingrene”.
Heldigvis er der mange, der synes det er hyggeligt at komme en tur til Samsø, og de billigere færgebilletter i ydersæsonen har bestemt også gjort deres. For nu er der mulighed for at tage bilen med over, uden at det koster spidsen af en jetjager  –  og så kan man passende fylde bilen med veninderne og kombinere et besøg i butikken med en rundtur på øen. Jeg giver gerne tips til hvor I kan køre hen, eller hvor I kan spise henne.

Jeg har kun faste åbningstider i højsæsonen, men jeg åbner glad og gerne året rundt for alle, der gerne vil kigge indenfor.
Og det gælder uanset om du er en enkeltperson, eller om I er en hel klub, der gerne vil kigge forbi  –  og måske få lidt tips med på vejen.
Da scrapklubben fra Odder kiggede forbi sidste år, klemte vi balderne sammen og fik faktisk plads til otte personer omkring mit kursusbord i butikken.

Den sidste weekend i oktober er vi igen at finde på Kreative Dage i Fredericia  –  og jeg håber at en masse af jer har lyst til at kigge forbi vores stand, og deltage i vores workshop. I vil både kunne møde en del af medlemmerne fra design teamet og min trofaste messe-medhjælper Julie.

Til gengæld har vi valgt alle andre messer fra  –  det er et hestearbejde for os, der er gået hen og blevet 50+ og det giver rigtig meget uro i hverdagene flere uger før og efter. Så nu er det spændende, om kunderne helt glemmer os . . . jeg håber det ikke. Og nogle nye tiltag i den kommende tid, skal også være med til at sikre, at vi ikke ryger helt ud i glemslen (og så er vi tilbage ved de to torsdage i ugen . . . ).

Tak fordi du læste med!
– Gitte

 

13 thoughts on “12 års fødselsdag – her er vi nået til . . . foreløbig

 1. Det er virkelig sjovt at læse det du har skrevet om hele forløbet 😀
  Jeg har haft stor glæde af dig og din viden, selv om jeg kun har scrappet i 2 år, og jeg var så heldig at kunne ringe til dig inden min opstart, hvor du gav mig en fantastisk god hjælp, med hensyn til, hvad jeg kunne bruge som start 😀
  Held og lykke med de forhåbentlig næste 12 år 😀

 2. Super god beretning af et scrapforløb, forretning, messer, udvikling af eget design osv. Jeg glæder mig allerede til de næste 12 år. Tillykke med et næsten kobberbryllup.

 3. Skøn beretning. sikken en masse du har været omkring, messer, forretning, flytninger udvikling af design m.m. og for at være helt ærlig…så vil jeg altid handle hos dig. Jeg tjekker altid HOBBYBODEN og hvad der er nyt fra jeres hånd. måske ses vi i Sorø, jeg skal derned ialtfald…og shoppe ofcause lol lol lol

 4. Kære Gitte. Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg vil også gerne sige tusinde tak for jeres uvurderlige hjælp gennem årene. Jeg kan nok sige at jeg er en fast og trofast kunde. Det skyldes ikke mindst jeres hurtige levering af varer bestilt via webben og ikke mindst din fantastiske hjælp da min første Big Shot lavede knuder 2 gange på et år. Din venlighed med at bestille og levere en die som ikke var i webben. Håbet er at jeg stadig kan bruge og misbruge ? denne butik de næste 12 år.
  Mange hilsner Helene.

 5. Hej Gitte. Hvor har det været hyggelig læsning. Jeg forstår godt I har valgt de lange køreture med butikken fra men jeg vil savne butikken. Så er det jo super hyggeligt du har valgt at sidde ved Fifty’s bord til SAM. Det bliver hyggeligt. Ses om to dage. ????

  1. Hej Charlie – jeg glæder mig også som et lille barn til juleaften 🙂
   Og i disse dage nyder jeg bare at jeg IKKE skal pakke butikken ned i kasser og slæbe hele molevitten frem og tilbage. ;o)

Comments are closed.