12 års fødselsdag – sådan udviklede det sig

I efteråret 2011 tog vi et lidt større kvantespring i Hobbybodens histore.
På vej hjem fra Convention i Middelfart i oktober, havde vi tid til overs inden vi skulle med færgen, så vi smuttede lige forbi Tornøegade i Odder, for at kigge på et butikslokale, der var til leje. Vi kunne straks se idéen i at have et lokale der, så vi besluttede at leje det, og jeg sagde mit job op på Højskolen, hvor jeg de senere år havde været på deltid for at have tid til butikken

I december slog vi så dørene op, og bød velkommen indenfor i de ca. 120 kvm butik central i Odder, Østjylland.

Nu var det ikke længere kun kort og scrap – men der var også kommet andre ting til, som f.eks. mini-albums, tags, æsker, mixed-media billeder og alt muligt andet. Grænserne blev hele tiden flyttet og materiale- og værktøjsudvalget i papirverdenen voksede eksplosivt.

I løbet af det første åbningsår i Odder, fandt jeg ud af, at jeg egentlig ikke havde behov for at ligge på et hovedstrøg og betale den høje husleje, så vi fandt et nyt lokale på Rønhøjvej i Odders industrikvarter, og her åbnede vi i februar 2013.

Jeg glemmer aldrig de sidste hektiske dage før åbning – jeg havde sammen med Gitte O været på CHA-messen i USA og vi kombinerede det med 10 dages “road trip” bagefter (turen var planlagt længe inden det kom på tale at flytte lokale), så jeg kom først hjem et par dage før åbningen, og jeg gik rundt med jetlag og hængte varer op og fik ordnet det sidste.

Men færdig blev jeg, og butikken åbnede under stor festivitas.
Butikken havde et dejligt stort, lyst lokale, hvor de fleste af varerne befandt sig og så havde jeg min “papirhule” inde bagved, hvor der også blev plads til en større kursusafdeling end jeg havde haft i Tornøegade.

Kurserne var bl.a. “Tre Tags med Tim Holtz Teknikker”, “Få mere ud af din Bigshot”, “Stempling og Embossing for Begynder” og ikke mindst “Lær din Silhouette maskine at kende”. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange kursister der nåede igennem, men det var i hvert fald mange.

Det var en dejlig tid, med masser af kundekontakt, og jeg oplevede at folk kørte fra hele landet – eller kørte en mindre eller større omvej – for at kigge forbi butikken.
Jeg kan indimellem godt savne at have sådan en aktiv butik med mange besøgende. Men det var også hårdt arbejde og jeg var meget væk hjemmefra.

Butikken på Rønhøjvej eksisterede i 2½ år, inden jeg besluttede at trække mig tilbage til Samsø igen. På det tidspunkt var pendlerlivet blevet lidt for surt, og selvom jeg havde fået en super medhjælper i Jytte, så trak det for meget tænder ud at skulle være to steder samtidigt.

Flytteudsalget i august 2015 blev en lidt surrealistisk oplevelse. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at SÅ mange ville komme og shoppe til nedsatte priser, men det gav et godt indhug i beholdningerne, så der ikke var SÅ meget at flytte tilbage til Samsø.
Og så var en ny æra klar til at begynde…

 

 

 

2 thoughts on “12 års fødselsdag – sådan udviklede det sig

  1. Tak fordi du åbnede butikken i Odder – sådan fik jeg nemlig åbnet en helt ny og vidunderlig verden.
    Jeg var så glad for begge butikker. Og specielt dit kursuslokale – sådan fik jeg lært meget om at scrappe og alle de måder man kan gøre det på.
    Savner jævnligt din butik til indkøb og gode råd, men har jo stadig muligheden for at komme til Samsø 🙂

Comments are closed.