TEMA – Foldekort: Folde-ud-kort –> Mini Album

Kortet / minialbummet her er en gammel kending, som man ser vende tilbage med jævne mellemrum.
Og det er ikke uden grund, for det er superanvendeligt – både som en sjovt folde-ud-kort eller som et mini-album, hvor man ganske simpelt sætter flere “kort-moduler” sammen.

Kortet / albummet bliver ret hurtigt tykt, så hvis du f.eks. gerne vil have plads til fotos eller lidt enkel pynt, så kan jeg anbefale, at du ikke laver det i alt for tykt karton/papir.

Fremgangsmåden er ret simpel  –  udgangspunktet er et kvadratisk ark, som først falses (scores) og foldes på tværs på begge ledder og derefter en enkelt gang på skrå.
Jeg har brugt et stykke karton på 20×20 ark til kortet.

Der er en lille tutorial her, hvor du kan se foldningerne til kortet:
http://dawnsstampingthoughts.typepad.com/dawns_stampin_studio/2011/08/fancy-fold-card-video-.html

Jeg har pyntet kortet med papirer fra mine gemmer.

Dekorationen er hhv. et tekststempel på forsiden, et indeni nederst i skrivefeltet og en lille glad Lawn Fawn elefant henover en af foldningerne.
Uglen fandt jeg på mønsterpapiret, så den er klippet ud og sat på med tyndt skum.


Til det udvidede kort (mini-albummet) har jeg simpelthen bare lavet 3 stk. og sat sammen. Dog skal du være opmærksom på, at de skal folde skiftevis den ene og den anden vej, for at kunne foldes fornuftigt sammen bagefter.

Arkene jeg har brugt er lidt mindre end til kortet, 15×15 cm. Dvs. at det færdige minialbum bliver ca. 7½ x 7½ cm.
Det er i øvrigt en af de sjove ting med dette kort/album  –  at det er supernemt at tilpasse størrelsen, da udgangspunktet hele tiden er et kvadratisk ark.

Mavebæltet er lavet af en strimmel mønsterpapir  –  2½ cm bred.
Jeg har stemplet en tekst på den med et af mine egne stempler og så har jeg foldet det omkring og limet det sammen med et lille overlap på bagsiden.