Operation skriv hjem – et kort nåede frem

Jeg tror mange af os efterhånden har leveret kort til Operation Skriv Hjem, et projekt der samler kort sammen og sender dem til verdens brændpunkter hvor danske soldater gør tjeneste. (du kan læse meget mere om her: http://operationskrivhjem.dk/ )

Men nu har jeg også prøvet at modtage en hilsen for første gang, ja faktisk både min svigerdatter Heidi (Hurlumheidi) og jeg har haft fornøjelsen. Min søn er nemlig udsendt med flyvevåbnet for øjeblikket og har været afsted i et par måneder efterhånden.

Forleden dag lå dette fine kort i postkassen til mig, og jeg skal love for at det var dejligt at modtage! Selvom vi skriver sammen næsten dagligt i disse moderne tider hvor internettet er til rådighed næsten overalt, så er det en helt anden oplevelse at modtage et RIGTIGT brev, eller rettere kort.

kuvert

kort

Jeg spurgte min søn om han ville fortælle hvad han syntes om konceptet, og her er hans hilsen til jer der laver kortene:

Efter godt to måneder væk fra Danmark, havde jeg en lyst til at sende et brev hjem. Noget fysisk, noget med mere sjæl end en mail. I en travl hverdag er der ikke altid så meget tid til sig selv, og dermed ikke så meget tid til at skrive hjem. Så et håndskrevet var udelukket, hvis det skulle nå at komme med den nærmeste genforsyningsflyver, som vores post altid kommer med. Det er jo stærkt begrænset hvor mange gange man får muligheden for at sende post hjem, når man er udsendt i Mellemøsten.  

Det var så her det gik op for mig at vores detachement var blevet udstyret med en pakke ”projekt skriv hjem” kort. Så var det jo oplagt at sende et kort til de nærmeste, og endda med et design som også udtrykker det budskab jeg gerne vil komme med (”hils dem derhjemme”).

Det at sende en håndskrevet hilsen hjem til min familie, er simpelthen så dejligt. I et kort øjeblik får man fortalt hvordan det går, og egentlig føles det lidt som at sende et postkort hjem. Jeg kan kun forestille mig hvordan det er for familien, og hvis jeg havde børn. For så er der pludselig noget håndgribeligt, et kort fra far, og selvom man måske er udsendt til et fjendtligt sted, er det ikke værre end at han kan sende et postkort hjem.

Tak for kortene, og tak for at I gør det muligt for mig at sende en personlig hilsen til mine pårørende.

Også en tak fra mig 🙂

Gitte – aka Godtesen

 

PS: Der er efterhånden en del steder hvor man kan aflevere sine kort, alle gode formål.  Så find det der giver mening for dig, eller spred dig lidt på kryds og tværs 🙂

Et par steder:

Operation skriv hjem: http://operationskrivhjem.dk

Cancerkort: http://www.cancerkort.dk/Forside.aspx

Klovnekort: http://klovnekort.blogspot.dk/

6 thoughts on “Operation skriv hjem – et kort nåede frem

 1. 1000 tak for denne hilsen til jer. Så dejligt at vi efter nu 5 år stadig kan gøre en forskel. Jeg vil meget gerne linke til dette indlæg på vores FB side hvis det er OK? Kh Fifty og Charlie

 2. Super dejligt at modtage et kort fra operation skriv hjem : )
  En dejlig melding fra din søn.
  Hilsen Birgit/mio

 3. Hvor er det dejligt at få sådan en hilsen fra “dem derude”.
  Tak fordi du deler.
  Annette/aka

 4. Tusind tak fordi vi må høre om “flyverens” oplevelse af OSH. Det betyder rigtigt meget for os “producenter” at få respons. Tak fra mig. 😉

 5. Hvor herligt !
  Tak for hilsenen. Som Margit skriver – det betyder rigtig meget, både for os der laver kortene og dem som skriver dem, og dem som modtager dem. Det er win-win-win 🙂

Comments are closed.