TEMA – Distress Ink: At stemple med vand

Da Gitte gav os oplægget “Distress Ink”, havde jeg straks denne teknik i tankerne. Distress Ink reagerer jo med vand, og derfor kan man skabe nogle fine effekter, blot ved at forstøve vand ud over sit stempel, og derefter stemple med det.

IMG_4672

Her har jeg brugt et baggrundsstempel med blade fra gemmerne, men et hvert andet stempel kan bruges. Man skal blot huske på, at når man stempler med vand, fjerner det farve fra papiret, så det der normalt fremstår farvet, nu bliver lysere i stedet. For at lave kortet har jeg først skåret et stykke watercolor paper til, så det passede til kortbasen. Derefter dækkede jeg en strimmel midt på kortet med washi-tape, så det ville fremstå hvidt, når jeg var færdig. Herefter har jeg med mit ink blending tool påført Distress Ink på resten af papiret. Jeg har brugt farverne: Aged Mahogany, Peeled Paint, Wild Honey og Gathered Twigs. Da jeg var tilfreds med farvespillet, forstøvede jeg vand med min mini-mister over mit stempel, og herefter er det blot at stemple, som normalt. Hvis der har samlet sig for meget vand på papiret, kan man evt duppe lidt forsigtigt efter med lidt køkkenrulle. Da papiret var tørt, dryppede jeg med mine fingre lidt vand hist og pist, hvorved Distress Inken igen bliver aktiveret og danner yderligt spil til baggrunden.

IMG_4674

Da det hele var tørt, var der blot tilbage at fjerne strimlen af washi-tape, så det hvide område som på magisk vis dukker op nedenunder. Nu var der blot tilbage at stemple teksten i det hvide felt, og så er kortet færdigt.

Hav en rigtig god dag.

2 thoughts on “TEMA – Distress Ink: At stemple med vand

Comments are closed.