TEMA – Hjemmelavede Blomster: Tips til tre typer blomster

Papirblomster kan bruges til dekoration af mange ting: kort, scrapbøger, æsker, minialbums, altered art, hårpynt og meget mere.
Og når man selv laver sine blomster, har man større muligheder for at sætte sit personlige præg på sine hjemmelavede projekter.

blomster

Blomster i papir kan laves på et utal af måder, og de kan tage udgangspunkt i f.eks. punches (stansejern), die-cuts (skæreskabeloner, som man kører gennem maskine) eller forskellige former klippet på frihånd.

Her får du tre bud på hjemmelavede blomster – både den helt enkle, som kan laves uden brug af andet værktøj end en saks og de lidt mere avancerede der kræver brug af punches og værktøj eller et die-cutting system som f.eks. en Bigshot maskine.


blomster1

Snurreblomst

Til denne supernemme blomst, har du faktisk kun har brug for en papir, saks og en klat lim.

Klip først en cirkel.

Hvis du ikke er god til at klippe på frihånd, så brug f.eks. et glas til at tegne efter.

Klip en spiral ud af cirklen og rul nu udefra og ind mod midten. Brug evt. en pincet til at holde med.

Når du har rullet den hele vejen ind, lader du den løsne sig lidt og limer den herefter fast i midten af spiralen med en tyktflydende lim.


blomster2a

Våd blomst

Her skal bruges 5-6 udstansede eller udskårne blomster. Stort set alle faconer blomsterkan bruges til denne teknik.

Skær/udstans dem i karton, som har let ved at suge vand, fx fransk karton.

Blomsterne samles ved at prikke et lille hul i midten af dem og sætte dem sammen med en brad (papirbinder).

blomster2

Nu sprayer du vand på blomsten og ind mellem de enkelte lag. Så snart vandet er suget ind i kartonen, kan du begynde at krølle kronbladene sammen. Kram det hele godt sammen. Bagefter åbner du forsigtigt kronbladene igen og arrangerer blomsten som du synes. Lad den ligge til tørre – eller fremskynd tørringen med en varmepistol.

blomster


Formet blomst

Mulighederne er nærmest uendelige når det gælder at forme/modellere blomster i papir.

Du skal bruge et blødt underlag (tykt mosgummi eller en musemåtte) og forskelligt værktøj.

For at forme blomsterne skal du bruge et rundt værktøj, som du kører i roterende bevægelser samtidig med at du trykker mod underlaget.

blomster3a

For at forme bladene, skal du bruge et spids værktøj, som du holder vandret mod bladet og derefter trækker og trykker du samtidigt, for at få bladet til at folde på midten.

blomster4a

Samme teknik kan bruges til et utal af forskellige blomster og blad-typer  –  og det er ofte kun ganske lidt der skal til, for at give blomster og blade “liv” og dimension.