Tema – CAS-kort (Clean and Simple): Simple kort med oxides

Jeg har fået anskaffet mig nogle distress oxides og de skulle jo lige prøves. Så jeg tog noget almindeligt hvidt karton, trykkede oxides ud på mit craft sheet en farve ad gangen – sprayede med vand og dyppede mit hvide karton deri. I starten dyppede jeg lidt for hårdt. Så får hele papiret bare den farve. Hvis man dypper lidt forsigtigt i dråberne kan man opnå nogle lækre pletter. Det handler bare om at lege med det og finde ud af hvad man bedst kan li. Jeg tror jeg er vild med en kombination. Synes det er fedt med farver der flyder ind over hinanden, men kan også rigtig godt li pletterne.

Jeg sørgede for at mit karton tørrede helt inden jeg gik til den næste farve for at opnå at farverne lagde sig i lag og ikke mixede. Det er for mig at se nemlig det fede ved oxides – at man bygger lag op. Også super fedt at man faktisk kan bruge farverne på sort baggrund hvis man ønsker det.

Jeg startede min samling af oxides med de her 5 farver, som er de 5, der er brugt til de kort jeg viser i dette indlæg (indrømmer at der siden er kommet et par farver ekstra i samlingen).

Broken China

Fossilized Amber

Peeled Paint

Walnut Stain

Wilted Violet

Da jeg havde leget lidt med farverne og beundret resultatet et par dage tænkte jeg at der jo også skulle laves noget af det. Så jeg fik det skåret ud i nogle passende stykker og fik lavet nogle helt enkle kort – CAS-kort (clean and simple). Jeg kan rigtig godt li kontrasten til den sorte baggrund. Det vil fremgå af kortene 🙂

I der følgende kommer nogle nærbilleder af de kort jeg fik lavet, som lidt bedre viser detaljerne. På dette kort med min nye super lækre sommerfugl kan man på baggrunden se det, som jeg forklarede med at dyppe helt eller lidt mere forsigtigt. Med den gule farve har jeg dyppet helt, mens jeg har været mere forsigtig med den blå og til dels den lilla, så de har dannet pletter, hvorimod den gule mere flyder ud. Sommerfuglen er fra dette sæt.

Det næste kort har jeg også lavet i sort med en lodret bane af mit oxide-papir. Det er pyntet helt enkelt med træstjerner og et lille skilt med hilsen.

På det sidste har jeg monteret oxidepapiret på en sort matte og derefter på en hvid base. Her har jeg også valgt at stemple med oxide sværten ovenpå den baggrund jeg havde lavet. Den effekt det stempel med tal giver elsker jeg.

Tak fordi du kiggede med – håber du fik lyst til at lege med oxides. Jeg er bestemt ikke færdig med at lege med mine 🙂

KarinaHadsten