CHA – Trendspotting

Skrevet af: Gitte Grønfeldt

Efterhånden som man kommer igennem sådan en messe, så begynder man at lægge mærke til at visse ting gentager sig på mange af standende – sidste år var det f.eks. fjer Mason Jars og chalboard-teknikker og disse er da også stadig at finde i år, dog i noget mere begrænset udvalg.

image

Men der er også mange nye tendenser der falder i øjnene – bl.a. er guld noget man ser mange steder. F.eks. papir med guldfolie og guldglitter – enten hele ark eller som detaljer. Stickers med guld, overlays (gennemsigtige ark) med guld osv.

image

En anden ting jeg har set mange steder er Watercolor, altså vandfarve / akvarel – og især i lette pastelagtige farver.
Det går igen på mange papirserier, og Cosmo Cricket har ovenikøbet lavet en serie af akvarelpapir, lærreder m.m. som har resist-tryk (hvor farven vil prelle af) og så er det meningen man selv skal farve ovenpå med vandfarven, så det trykte motiv træder tydeligt frem.

image

Hero Arts er kommet med en spændende ny serie af stempelsværter – Ombre – som giver en gradueret farve fra lys til mørk. Jeg ved at nogle af jer allerede har spurgt efter den hos mig – og det fortalte jeg dem på standen,og de var alle – især Aaron (ejeren) imponeret over at rygtet var kommet helt til Danmark allerede. Jeg ved ikke om de tror, at internettet stadig ikke er nået til vores del af verden  😉

Mixed Media er stadig stort – rigtig mange af producenterne har efterhånden tilføjet stencils og masker til deres sortiment, og de bliver brugt med både sværte, mist sprays, maling af forskellig slags og ikke mindst med forskellige tekstur-pastaer.

Også andre produkter der kan bruges til mixed media støder man på mange steder, f.eks. tissue paper, mica, perler og stof.

image

Og så er maling et kapitel helt for sig selv. Maling er jo ikke bare maling, men kan have ret forskellige egenskaber. Noget kan være tyktflydende mens andet er tyndt – noget er helt dækkende, mens andet er transparent.
Dylusion-serien er nu udvidet med en maling, som er enormt let at fordele, som dækker imponerende godt og tørrer op i løbet af ingen tid. Perfekt til f.eks. Art Journaling projekter.

 

3 thoughts on “CHA – Trendspotting

  1. WOUW hvor ser det spændende ud alt sammen, og gid jeg kunne se det hele med fingrene også, men glæder mig vildt til at det begynder at dukke op herhjemme også forhåbentlig snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.