TEMA – Hjemmelavede blomster: Blomster med metal/rusten look

Jeg vil gerne vise jer, hvordan I selv kan indfarve blomster, så de får et metal/rusten look som disse:

IMG_4697

De har begge været hvide papirs blomster, inden de kom under kærlig behandling.

IMG_4698

Til at starte med indfarver jeg blomsten i min grundfarve, her har jeg valgt Distress Ink i farven “Weathered Wood”. Det er vigtigt, det er en vandbaseret farve, da vi skal have farverne til at løbe sammen senere. Jeg dupper farven på med mit inkblending tool, så jeg ikke ødelægger blomstens blade.

IMG_4699

Nu har jeg dækket blomsten helt med farve og opnået den nuance, jeg er tilfreds med.

IMG_4702

Så tager jeg først en blå tusch i en mørkere nuance, som jeg maler tilfældigt rundt om blomstens blade med. Derefter tager jeg en orange tusch og maler lidt hist og pist rundt i blomstens midte. Igen er det vigtigt, det er en vandbaseret tusch, da vi om lidt skal have farverne til at rende sammen. Jeg har valgt at brugt mine Distress Markers i farverne “Faded Jeans” og “Spiced Marmalade”, men igen.. en hvilken som helst vandbaseret tusch kan bruges.

IMG_4704

Nu skal farverne blandes. Det gør jeg med en pensel, som jeg dypper i vand blandet med et par dråber Distress re-inker i farven “Weathered Wood”. Jeg maler med rigeligt vand/farve over hele blomsten, så den bliver godt gennemblødt.

IMG_4705

Undervejs vender jeg forsigtigt blomsten, så jeg også kan male den på bagsiden. På nuværende tidspunkt ser farverne meget mørke ud, men det ændre sig når blomsten tørre.

IMG_4707

Man kunne godt lade blomsterne lufttørre, men det har jeg ikke tålmodighed til at vente på, så jeg tørre dem med min heatgun.

IMG_4709

Her er mine færdigtørrede blomster og nu er nuancen en del lysere.

IMG_4710

Så skal blomsterne males med Distress Crackle Paint “Clear Rock Candy”. Det er en klar lak, der krakelere så fint af sig selv, når den tørre. Det skal fordeles over blomsten i et ikke alt for tyndt lag, da det ellers ikke vil krakelere. Nu skal blomsterne så igen tørre, og her må vi vente på, de tørre af sig selv, da “Clear Rock Candy” ikke egner sig til at tørre med en heatgun.

IMG_4712

Undervej kan de godt finde på at krølle sig lidt sammen, men det er lige til at rette ud, evt undervejs i tørreperioden.

IMG_4713

Når “Clear Rock Candy” er tør, er der de fineste krakeleringer over hele blomsten, men blomsten er nu meget blank i sit udtryk. Derfor tager jeg igen mit inkblending tool, og nu dupper jeg blomsten med Distress ink i farven “Vintage Photo”. Jeg sørger for at farven kommer godt ned i krakeleringerne. Evt overskydende farve kan forsigtigt tørres af med en klud eller lign, hvis man syntes, blomsterne bliver for mørke.

IMG_4715

Voila, så er blomsterne færdig – lige klar til brug.

Hav en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.