MISTI how2 – Stempel og diecut

Jeg må indrømme, at jeg har været skeptisk over for at skulle eje en MISTI, men Karina talte så godt om den, at jeg måtte give den en chance. Og jeg må indrømme, jeg er bestemt ikke blevet skuffet! Den er nem at bruge og giver pæne stempeltryk hver gang.

Noget, jeg syntes, kan være svært, er at stemple pænt på et diecut, der allerede er stanset ud, men det kan nemt klares, når man bruger MISTI – og man kan endda stemple flere stykker af gangen, hvis man har behov for at masseproducerer flere forskellige diecuts til fx gavemærker, som jeg har valgt at vise.

IMG_4898

Jeg startede med at skære et helt almindeligt stykke karton til, så det passede til mine dies. Dette bliver til vores skabelon, som vi skal bruge i MISTI’en bagefter.

IMG_4899

Når det hele har været en tur i Big Shotten, lægger jeg det hele i hjørnet af min MISTI, og placerer magneterne på min skabelon, så den bliver holdt fast. Hvis en diecut falder ud undervejs, skal den bare lægges tilbage i hullet, hvor den passer til.

IMG_4900

Nu tager jeg mine stempler og placerer dem ovenpå diecutten, som de hører til. Det er nemt at se igennem, om de ligger korrekt i forhold til kanten af diecutten.

IMG_4901

Så lukker jeg låget på MISTI’en og giver hvert stempel et lille klem på maven, så det bliver samlet op af MISTI’en.

IMG_4902

Nu sidder de alle tre fast på låget, lige overfor diecutten i vores skabelon. Nu skal de bare have sværte, og så stempler jeg et test-tryk for at se, om jeg er tilfreds med placeringen.

IMG_4903

De sidder præcist, som de skal alle tre..

IMG_4904

..så er det bare forsigtigt at pille de stemplede diecuts op (du kan evt bruge en nål eller lign til lige at løfte dem op med, hvis diecutten sidder fast) og erstatte dem med nogle nye – de her er så stanset ud af Neenah karton, der passer til mine ProMarkers, men de passer stadig perfekt ned i min skabelon.

IMG_4905

Nu er det bare at gentage processen, til du har det antal stemplede diecuts, du har brug for – nemt og hurtigt! Og skabelonen kan du gemme sammen med dine dies og bruge den igen en anden gang.

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.