Tema – Guld: Mors Dags kort med guld-folie

Jeg har endelig ået taget min egen Minc-maskine i brug til dette Mors Dags kort.
Minc er en folie-maskine fra Heidi Swapp, som vha. varme kan lægge metalfolie-effekter på enten færdige produkter eller på ting du selv printer ud med en laserprinter.

morsdag2

Jeg ved, at nogle med held har kunnet lavet det samme med en varme-laminator, men det er desværre aldrig lykkedes for mig med de to jeg har. Jeg tror ikke de bliver helt varme nok (de er begge af den billige type, hvor man ikke kan regulere varmen). I hvert fald, så blev folieoverfladen slet ikke så flot og blank, som når man bruger den originale maskine, men det blev lidt mere blakket/spættet at se på. Men stadig et ganske sjovt resultat, trods alt.

Der findes mange steder på nettet, hvor man kan lave sjov “word art”, dvs. at man indtaster de ord, man vil bruge, og så bliver de automatisk sat sammen for dig.
Jeg har brugt TAGUL Word Cloud Art  til dette kort, hvor en række tillægsord om min mor er blevet sat ind i en hjerte-form.

Jeg har så printet motivet ud på karton med min laserprinter (det skal være på karton med helt glat overflade, for at fungere ordentligt), og bagefter sendt det igennem Minc’en sammen med et ark guldfolie.

Her er motivet hhv. før og efter der kom guldfolie på. Nogle af detaljerne var bittebittesmå, og der har foliet ikke helt fået fat. Men resten står til gengæld spejlblankt.
Alt i alt synes jeg at det er fantastisk, at man kan lave sine helt personlige kort med guldtryk på den måde.

morsdag1

morsdag3

 

 

2 thoughts on “Tema – Guld: Mors Dags kort med guld-folie

Comments are closed.