De mange plannere – et lille kig indeni. 

Der er efterhånden ved at være en del plannere på markedet, så jeg tænkte det måske kunne være interessant at kigge på et par stykker af dem og sammenligne lidt. Selv har jeg nok fået en ny afhængighed selvom jeg ikke er så dygtig til at få dem brugt, så du får her en lynintro til fire forskellige:

  • Den lille fra Websters Pages
  • Planner fra Heidi Swap (2016 versionen)
  • Planner fra Carpe Diem (2017)
  • Planner fra Happy Planner (2017/18)

Den lille fra Websters bruger jeg simpelthen som….. en kalender 🙂 den er taskestørrelse og da jeg på grund af mit job har mindst to arbejdskalendere plus den private at synkronisere, så har jeg valgt at bruge den planner til at holde styr på større aktiviteter som enten bringer mig hjemmefra eller blokerer både dag og aften. Jeps man kan gøre det på telefonen, men jeg savner at kunne slå op på en hel uge og lynhurtigt få er overblik.

Heidi Swap

Denne blev nærmest brugt som scrapbooking sidste år, masser af billeder.

Carpe Diem og Happy Planner

Disse to er de “nye” i familien. Den første fik jeg på CHA i januar, og startede med at bruge den som… planner (se tidligere indlæg fra mig). Desværre kom jeg ikke ordentlig igang med den i det tidlige forår… men så var det jo godt at jeg i sommeren faldt over en ny – Happy Planner 😉

Nå men det betyder jo så at jeg har de fire i huset, så her kommer en sammenligning 🙂

Set Udefra

Websters har lækker indbinding med knaplukning og plads til kuglepen.

Carpe Diem er ligge så lækker og med den praktisk knaplukning. Den har desuden en række små lommer på indersiden. Teksten er dog en rub on jeg har monteret efterfølgende.

Heidi Swap er også med det lækre polstrede omslag, her savner jeg dog knaplukningen der kan holde “sammen på tropperne”.

Happy Planner mangler lidt i lækkerhedsfaktor, men heldigvis kan man købe lækre omslag til den. Min er købt i USA på udsalg i USA i sommer, så du finder ikke dette omslag i Danmark. I øvrigt spild at slæbe den hjem, Gitte har dem også på tilbud i den størrelse 🙂 indholdet er fuldstændig ens uanset omslag. Jeg kan godt lide spiralryggen for den er mere fleksibel end de andre, plads til udvidelse.

Månedsoversigt

Carpe Diem. Tallene er monteret efterfølgende af mig, syntes det trækker lidt ned at de ikke er trykt, men det er selvfølgelig fedt med lidt fleksibilitet hvis noget skal gemmes til et andet år.

Happy Planner

Denne er fortrykt, men ellers ikke den store forskel. Dog er der lidt bedre plads i hvert felt i forhold til Carpe Diem.

Jeg kan godt lide linierne i Websters Pages, sikkert fordi jeg er utrolig dårlig til at skrive lige 😉 den er i sagens natur mindre da det er den lille planner jeg har.


Ingen billeder fra Heidi Swap da de ikke har lavet en månedsoversigt.

Ugeoversigter 

Carpe Diem har tos idet med linierede dage plus et notefelt. Igen er datoerne små stickers jeg har klistret på.

Happy planner har en kolonne pr dag, hver kolonne er delt i tre felter. I venstre hjørne et månedsskema og ned langs siden plads til noter – prioriteter.

Heidi Swap har også delt dagene vandret lige som Carpe Diem, i denne version har de delt hver dag op i en linieret del og en urineret del. Det følte jeg mig begrænset af, fik en fiks ide om at der skulle være en illustration hver dag.

Den lille Websters er meget som en almindelig kalender. Fortrykte sider med dato og ugedag og ellers bare et blankt felt pr dag.

Ekstra sider

i den lille Websters er der kun en blank side med “this and that”, ikke de store dikkedarer 🙂 men da den fungerer som kalender for mig er det ikke det store problem.

Min Heidi Swap har små felter som vist nedenfor, men meget simpel opbygning. Jeg fik ikke rigtig gang i at bruge den.

Carpe Diem giver lidt mere inspiration/hjælp til hvad man kan bruge siden til. Jeg er dog ikke særlig god til den der med mål – måske man burde sætte sig ned og overveje en gang i mellem og sætte lidt mål for sig selv 🙂

Happy planner passer nok bedst til mig, meget konkret 🙂 hvilke fødselsdage, hvilke datoer skal jeg huske og helt konkrete tanker om mål/fokus.

Det var en lyngenngang af de fire typer af plannere. Jeg håber det giver dig en lille ide om forskellen på de fire modeller. Der er selvfølgelig flere modeller derude – men det her var da en start 😉

Hvis jeg skal komme med en konklusion i forhold til hvad jeg selv foretrækker, så må det blive kombinationen af Websters til at have med i tasken og Happy Planner derhjemme. Bemærk i øvrigt også at Happy planner har resten af 2017 og hele 2018 med.  Jeg kan bedst lide opbygningen af Happy Planner, og fleksibiliteten i spiralryggen i forhold til de faste omslag.

Tak fordi du kiggede med.

Godtesen aka Gitte O

One thought on “De mange plannere – et lille kig indeni. 

  1. Dejligt at se at jeg ikke er den eneste, der stadig sværger til en “gammeldags” papirkalender (det er jo fuldstændigt umuligt at bruge washitape på kalenderen på min iPhone, så alene af den årsag er en planner jo uundværlig! ?). Bosiddende i USA – noget tid endnu – har jeg også forsøgt div. mærker herovre; men har nu fundet min favorit: personal-planner.com. Det er et svensk firma, som giver rig mulighed for at sammensætte ens planner lige efter ens eget hovede (størrelse, linjer, dato-/ugevisning, helligdage, private mærkedage m.m.). Samtidig er kalenderen forsynet med for-/ og bagside i hård, slidstærkt plastik. Fik jeg sagt, at man selv kan designe for- og bagside?! Når planneren så ankommer 2-3 uger efter (porto indeholdt i prisen), kan man gå shopamok hos fx Hobbyboden og købe washitape, dies og stempler, som kan gøre planneren endnu mere personlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.