Masking, så der bliver “hul” i rammen

Jeg kan ikke huske hvor jeg har set ideen, men et eller andet sted har jeg set et kort med en stemplet ramme, hvor der ligesom var hul i rammen, der hvor teksten så stod. Jeg kunne straks se løsningen – der skal bruges en maske – og nøj hvor er det længe siden jeg har brugt masker i min stempel-leg. Så det måtte jeg da bare prøve.

Jeg havde også straks nogle ramme-stempler i tankerne. Jeg har for nyligt anskaffet mig de her lækre rammer Circle stitch rammer og Square stitch rammer . Dem ville jeg bruge til formålet.

Det viste sig også at blive et godt projekt til at få indviet min Misti. Misti tool er det her stamp tool, som jeg i første omgang slet ikke kunne se formålet med at få. Det eneste jeg kunne se var, at det var et værktøj til at sikre perfekte stempelaftryk. Men det kan faktisk meget andet end det. Det gør det også nemmere at placere stempelmotiver og tekster mere præcist.

Jeg startede med at lægge et stykke kvist karton i Mistien. Herpå lagde jeg dels ramme-stemplet og tekststemplet for lige at vurdere hvor teksten skulle stemples (det fik jeg desværre ikke taget billede af). Så lod jeg tekststemplet ligge på kartonet, hvor jeg gerne ville have det siddende og lukkede Mistien, som så samler stemplet op. Sværtede og stemplede teksten – gjorde det et par gange for at få det perfekte tryk.

Nu skulle jeg jo bruge en maske til at lægge over den stemplede tekst, så jeg lagde en posit helt ned i hjørnet på Mistien og stemplede så igen med tekststemplet, som jo så stadig sidder samme sted. Bagefter kunne jeg trimme min postit, så jeg klippede ind til teksten – dog lod jeg hjørnet blive, så jeg kunne sætte den præcist samme sted igen. Se billedet af den trimmede postit herunder.

Nu er det så tid at få placeret rammen. I stedet for at sætte mit ramme-stempel på en akrylklods bruger jeg igen Mistien. På den måde kan jeg rykke lidt rundt med stemplet til jeg mener det ligger helt perfekt. Når jeg er tilfreds lukker jeg Mistien og samler stemplet op – sværter og stempler. På den måde får jeg stemplet præcist hvor jeg vil ha det. Det er svært at ramme lige så præcist med stempel på en akrylklods. Og igen kan man selvfølgelig stemple flere gange for at få det perfekte aftryk. Her kan det ses hvordan stemplet ligger klar til at blive samlet op.

Sådan her ser det ud når rammen er stemplet hen over masken.

Når masken fjernes kan man se at rammen er stemplet hen til en passende afstand fra teksten – det har masken sørget for.

Her er baggrunden monteret på en sort matte og på en hvid kortbase.

Jeg måtte lige prøve det igen med det runde stempel. Her er begge kortene. Meget enkle i deres udtryk. Efter min smag kunne de sagtens tåle at blive pyntet med blomster eller lignende, men nu får de her lov at leve i al deres enkelthed.

Slutter lige med et lille close-up af kort nr 2.

Tak fordi du kiggede med.

– KarinaHadsten

[bloginn id=”0.1510646346203″]

4 thoughts on “Masking, så der bliver “hul” i rammen

  1. Super fedt at du viser din forklaring i billeder, for det er meget nemt at forstå.
    Mistien er simpelthen et lækkert værktøj.
    Fine kort 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.