Gyldne rensdyr til juletræet

Hvert år kommer der lidt mere hjemmelavet julepynt til verden hjemme hos os. Ofte sker det fordi resten af familien ønsker en jule-klippe-klistre dag, hvor de får lov til at lege med alle mine scrap goodies. I år havde min lillesøster et helt konkret ønske, da hun står på vippen til at flytte i lejlighed med kæresten. Nu ville hun gerne i gang med at opbygge hendes eget lager af julepynt – så sagt, så gjort….

Jeg havde i forvejen lavet flere forskellige forslag, så hun kunne vælge sine favoritter. Jeg kunne bare ikke dy mig! Og et af mine forslag var et skønt rensdyr fra Memory Box. Die’en hedder “Classic Deer”. Jeg har haft denne die nogle år og er stadig meget glad for den.

Det gyldne rensdyr er lavet ved at bruge Elizabeth Craft Design’s “Clear Double Sided Adhesive” på rulle, så jeg kunne omdanne papirprøve ark til gyldent karton. Og det fungerede som en drøm. Jeg arbejder for et firma, som blandt andet sælger gavepapir til detailhandlen, så jeg er heldig at “arve” gamle prøvekataloger fra leverandørerne. Og der er masser er metallic papirprøver. Ved at bruge dobbeltklæbende tapeark kan jeg hurtigt og nemt konvertere disse papirprøver til karton.

For at gøre rensdyret mere stabilt, så især geviret ikke bliver for sart, har jeg limet 3 lag karton sammen.

For at få den gyldne bagside på rensdyret, har jeg diecuttet den fra bagsiden af det gyldne karton. Altså lagt die’en på den side, hvor der ikke var gyldent papir. Her skal man dog være opmærksom på, at alle de ujævnheder man har i sine cutting plader vil sætte mærker i det gyldne. Man kan begrænse dette ved at ligge 2 – 3 stk. kopipapir ovenpå den nederste cutting plade inden man ligger dit karton og die på og laver sandwichen.

Det hvide rensdyr var mit første eksempel og her brugte jeg kun 2 lag karton. Det kan liiiige gå an i stabilitet, men det blev klart bedre med 3 lag karton.

Den lille røde sløjfe pifter rensdyret gevaldigt op og gør det ekstra julet. Her kan bruges hvilken som helst slags sløjfe….bånd, garn eller en anden die, end den jeg har brugt.

Sløjfen på det gyldne rensdyr er diecuttet i rødt glitter karton, mens sløjfen på det hvide rensdyr er stemplet med Hero Arts “Red Royal” Shadow Ink og diecuttet.

Jeg endte med selv at få lavet 4 gyldne rensdyr med røde glitter sløjfer. Nu hænger de sammen med alle de andre forslag på troldhassel grenen i spisestuen og venter på at juletræet skal dukke op.

Kreative hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.