Creativation for den nye pige i klassen

Jeg var med på Creativation i Phoenix for første gang. De andre fra Hobbyboden havde alle været afsted før, så jeg var den nye pige i klassen. Hvordan var det så? Jeg tror egentlig, at jeg havde hørt så meget fra de andre, at der ikke helt var så meget, der overraskede mig. Men det var bare vildt fedt, at prøve at være med.

Kursusdagene

Kursusdagene gik simpelthen så hurtigt. Jeg havde to kurser om torsdagen og tre kurser om fredagen. Faktisk havde jeg nogle lange pauser, som jeg forsøgte at få ekstra kurser til, men det lykkedes ikke og helt ærligt havde jeg det faktisk fint med at der var pauser. Så var jeg også hende, der kunne stå i køen i god tid og sikre pladser på første række, så vi kunne følge godt med. Kurserne var meget forskellige, men alle med meget kompetente undervisere, som kendte de produkter, de arbejder med særdeles godt. Flere af dem har selv udviklet produkterne.

Selve messen

Lørdag startede selve messen – det var fedt at gå rundt på standene og se alle de nye ting præsenteret på en lækker måde. Igen mødte vi sælgere og designere, som virkelig ved hvad de snakker om, og som på en behagelig måde er villige til at præsentere for os. Skønt at mærke deres energi og passion for produkterne. Utroligt at vores skønne hobby bliver ved med at udvikle sig, så der er nye ting, man bare MÅ eje. Jeg synes jo ellers at mængden af dies og stempler og andet lækkert derhjemme er kæmpe stor i forvejen, men det er da helt sikkert at det kommer til at eksplodere med de ting, som jeg har forelsket mig i allerede. Det var nok meget godt, at vi ikke kunne købe direkte på messen, for så var vi løbet tør for plads i kufferten. Men inspiration fylder jo heldigvis ikke så meget. Vi fik taget en del billeder af ideer, som vi helt sikkert skal prøve.

Make and takes

På messen var der også mulighed for at lave make and takes. Det gjorde vi en del – især om søndagen. Prøvede blandt andet både et Concord and 9’th turn about stamp til at stempe en dekoration i 4 forskellige farver. Lidt i samme stil og alligevel slet ikke prøvede vi Wreath builder fra Gina K. Princippet med at rotere sit kort går igen, men i stedet for et samlet stempel, som man laver i flere farver, kan man med Wreath builderen opbygge kranse eller mandalaer eller andre cirkulære mønstre ved at bruge små motivstempler og stemple dem hele vejen rundt ved at dreje kortet i 45 graders vinkler. Det gav nogle ret fine kranse og vi så en demo med ret lækre mandalaer. De to kort vi fik ud af det kan I se her. Til venstre er Concord and 9’th og til højre Gina K.

Vi var også forbi Spellbinder, som havde flere forskellige workshops. Deres make and take handlede mest om at prøve deres svar på Bigshot til at køre en baggrund igennem en embossingfolder, som også havde den lille ekstra feature, at den kunne skære nogle små cirkler ud i motivet. Det giver en ret god effekt. Men ellers var det mere eller mindre bare at montere nogle motiver på baggrunden.

Hos Lawn Fawn var det ret effektivt at lave en make and take. De havde 4 forskellige stationer, hvor man på den første stemplede med et baggrundsstempel med striber. På den næste station stemplede man med det samme baggrundsstempel drejet 90 grader, så det gav en flot ternet baggrund. På station nr 3 monterede man baggrunden på en matte og på et kort. På sidste base pyntede man kortet med små dinoer, som allerede var skåret ud og farvelagt.

Gitte og jeg havde været på kursus med Seth Apter både om torsdagen og om fredagen, men det skulle nu da ikke forhindre os i også at tage en make and take hos ham. Han har nogle fede ideer til maling og mixed media. Så vi fik prøvet lidt af de samme teknikker, som vi havde lært på kurset, men også lidt nyt. F.eks. brugte vi brayer til at fordele malingen med denne gang og ikke pensel.

Mødet med de kendte

En af de store oplevelser når man kommer til Creativation, er helt sikkert mødet med de kendte designere. Selvfølgelig stort pludselig at stå lige foran Tim Holtz, som man har set SÅ mange gange på Youtube og som har kostet VIRKELIG mange penge fordi han bare er helt fantastisk til at finde på nye spændende ting.

Seth Apter var en af de designere, som jeg havde hørt om fra Gitte O og som jeg fik lov at opleve på et par kurser og en make and take. En utrolig behagelig fyr, som er super dygtig.

Catherine Pooler havde jeg kun hørt om fordi hun har lavet nogle fantastiske sværter. Endnu en dygtig designer, som har set et behov og udviklet en løsning med en lækker stempelpude.

Det er også lidt sjovt når man står på en stand og er mega fascineret af Gina K’s Wreath builder og så pludselig står og snakker med en dame, hvor der står Gina på navneskiltet. Åhhhh så du er hende. Hihi. Hende fik jeg desværre ikke et billede af.

Dina Wakeley havde jeg ikke hørt om før, men ih hvor kommer jeg til at følge med i hendes youtube videoer. Hun er super sjov. Ramte spot on på vores humor, så det var virkelig befriende at være på hendes kursus. Samtidig er hun virkelig dygtig inden for mixed media og alt muligt med beskidte fingre 🙂

På Spellbinders stand mødte vi også Jane Davenport, som er kvinden bag bla. stencils med ansigter – hun er fantastisk dygtig til at tegne og lave journalling pages specielt med ansigter.

Hos Spellbinder mødte vi også en dame, som jeg desværre ikke kan huske hvad hedder – hun designer dies og foil skabeloner for Spellbinder, som er baseret på hendes papirklip. Mens vi snakkede med hende og hun forklarede om processen stod hun og klippede en rose. Hendes papirklip minder i stil om H.C. Andersens papirklip. Virkelig fascinerende at høre hende snakke og se hende arbejde. Fik desværre ikke et billede af hende.

Spellbinder havde 4-5 arbejdende designere hele tiden, så vi mødte også Paul Antonio – Wauw – han kunne noget med en fyldepen. Han har lavet nogle designs til foil også. Og så sad han på standen og malede lidt flere detaljer på de designs. Og han lavede navneskilte med vores navne. Virkelig imponerende arbejde.

På Spellbiners stand kunne man også møde denne søde løve, som vi da lige måtte have et billede sammen med.

Konklusionen fra den nye pige i klassen må være, at det var helt fantastisk at få lov at prøve at være med. Fedt at være på kurser hos designerne selv. Helt fantastisk at se alle de nye lækre ting præsenteret med entusiasme fra fantastiske designere.

Tak fordi du læste med – jeg glæder mig til at lave flere indlæg på bloggen med noget af alt det jeg fik med hjem fra messen – både ideer fra kurserne, men også nogle af de ideer jeg fik af bare at gå rundt på messen.

Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.