Foil Teknik 1: Gina K. Designs Foil-Mates + VIDEO

Dette er starten på en lille mini serie om foil, foil teknikker og forskellige foil produkter. Disse serie afsnit vil omhandle den type foil, som reagerer med toner. Man kan få de skønneste og fineste detaljer ved brug af foil teknikker. Hvem elsker ikke en lækker gang shine på sine projekter.

I dag starter jeg med at arbejde med Gina K Designs Foil-Mates, som er toner ark med forskellige mønstre. Jeg har i min video brugt “Foil-Mates Bold Backdrops” som indeholder 5 ark med diagonale striber og 5 ark med store prikker.

Til at aktivere toneren med foilen skal man enten bruge Heidi Swapp Minc maskine eller en almindelig laminator. I min video arbejder jeg med Mini Minc maskinen, som kan tage stykker med bredde op til 15,8 cm.

Og hvad er så lige toner? Toner er det man bruger i laserprintere og i mange kopimaskiner.

Der findes efterhånden mange typer foil på markedet nu. Man skal dog være opmærksom på, at der er forskel på hvorledes de “aktiveres” og hæfter sig fast på kartonet. Som nævnt før vil jeg i denne serie arbejde med toner aktiverende foil.

Jeg er selv vild med diagonale striber, hvorfor jeg selvfølgelig valgte det mønster at arbejde med. I videoen viser jeg, hvordan man bruger toner aktiverende foil sammen med netop dette produkt fra Gina K Designs.

Når man arbejder med toner skal man være opmærksom på, at toner mønsteret er fuldstændigt sort. Og her mener jeg virkelig sort med sort på! Og selve mønsteret skal være med knivskarpe kanter. Jo mere skarpt mønteret er, jo bedre resultat får man. Med netop et købt toner mønster, som dette fra Gina K Designs, får man virkelig et knald sort mønster med skarpe kanter.

Mit resultat blev super godt og havde faktisk kun en lille prik, hvor foil ikke hæftede på. Den prik er så lille, at de fleste slet ikke vil ænse den.

Foil er ikke det nemmeste at fotografere, men jeg håber, at I kan fornemme og se det flotte resultat. Men I kan også bedre se det i videoen.

Jeg har brugt to foil farver i dagens video. Det er farverne Deco Foil “Gold” og Deco Foil “Pink Quartz”.

På det færdige kort har jeg brugt Memory Box “Classic Deer” die og Simple and Basic “God Jul” die. Hjorten har jeg givet lidt Delicata “Celestial Copper” pigment sværte på kanterne, som jeg har påført ved at bruge Picket Fence Studios “Life Changing Blender Brushes”.

Kig med igen, når næste Foil Teknik afsnit kommer. Jeg kan afsløre, at det handler om et acetate produkt.

Kreative hilsner,

Pia

2 thoughts on “Foil Teknik 1: Gina K. Designs Foil-Mates + VIDEO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.