Julen nærmer sig – Akvarel baggrund med Snowflakes

På det seneste er jeg blevet vild med akvarel maling, særligt efter jeg var med på Ane Skarsholms akvarel kursus på Scrap A Mania i efteråret. Det har fået mig til at grave mit Kuretake Gansai Tambi akvarel sæt frem, samt min mors gamle akvarel sager. Når jeg samtidigt ser et fedt kort i amerikanske Kristina Werner’s julekort serie for 2019, så måtte jeg bare kaste mig ud i selv at forsøge. I kan tro at jeg havde en fest (for mig selv) mens jeg lavede denne skønne blå akvarel baggrund.

Teknikken til denne baggrund kaldes watercolour wash på engelsk. Det går ud på at lave en baggrund som gradvist bliver lysere og lysere. Til dette kort har jeg kun brugt blå nuancer, men man kan blande så tosset man vil. Blot det går fra mørk til lys tone.

På mit kort har jeg brugt et turnabout stempel fra Concord & 9th som hedder “Snowflakes Turnabout“. Dette stempelsæt er beregnet til at lave turnabout kort med, men jeg har valgt at bruge det som et helt almindeligt stempel. Altså, kun stemplet én gang med det. Jeg synes, det fungere super godt til dette kort. Og teksten fra samme sæt er simpelthen perfekt.

Jeg har heat embosset tekst og snefnug på min akvarel baggrund. Til at stemple med har jeg brugt VersaMark Watermark sværte og min MISTI. Da jeg netop arbejder på akvarel papir, som har en rug overflade, er det en rigtig god idé at bruge et stamping tool. Særligt, da jeg har stemplet 2 gange med sværten for at sikre mig god dækning på den rug overflade.

For at sikre et godt resultat med heat embossing har jeg ladet min baggrund tørre til næste dag. Derudover har jeg brugt et antistatisk tool såsom EK Succes Powder Tool. Dette sikre at embossing pulveret ikke hænger i alle mulige steder, hvor man ikke ønsker det.

Af embossing pulver har jeg brugt en af mine store favoritter – Ranger’s Liquid Platinum – den er en varm sølv.

Til afslutning har jeg lavet lidt hvid splatter, hvor jeg har blandet Perfect Pearls i mine hvide akvarel maling. For at splatte det på, har jeg brugt en pensel og en lille akrylblok. Den hvide akvarel maling ligges i en lille pøl på akrylblokken og så bruges penslen til at smutte på blokkens kant. Efter min mening giver det nogenlunde kontrol over splatter mængden i forhold til at bruge mist spray.

Kreative julehilsner,

Pia

 

2 thoughts on “Julen nærmer sig – Akvarel baggrund med Snowflakes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.