“Let it snow” – hvordan man laver snevejr.

Jeg elsker at lave kort, hvor der er anvendt forskellige teknikker, og i dag vil jeg gerne vise dig, hvordan man laver snevejr på sine kort.

Her er der rigtig frost og vintervejr, men faktisk er de skønne grene, der er dækket af sne, lavet med et stempel af en enkelt gren uden sne på. Jeg har brugt et stempelsæt fra Concord & 9th, der hedder: “Beautiful Branches”. Desværre er sættet udgået, men enhver andet stempel med silhuetter af grene kan bruges i stedet. Et alternativ kunne også være at bruge et stempel af et enkelt træ, som fx “Silhouet/tree 3” fra Nellie Snellen og så simpelthen stemple det sidevejs på papiret i stedet.

Jeg starter med at stemple en enkelt gren på mit papir med brunt blæk – her valgte jeg “Icing on the cake” fra Catherine Pooler. Det er vigtigt, du vælger en blæk, der er lidt længere om at tørre, da næste trin i processen skal gøres lige efter, og så det er rart at have lidt rum, før den farvede blæk er helt tør. Efter at have stemplet grenen med farvet blæk, rengøres stemplet nemlig og samme gren stemples nu en lille smule forskudt oveni aftrykket med VersaMark embossing sværte, og det hele overhældes med klart embossingpulver. Jeg bruger ikke antistatisk pulver eller klud på papiret inden, som jeg normalt ville gøre for at undgå små korn fra mit embossingpulver sætter sig uønskede steder. De vildfarende korn er med til at bidrage til illusionen af snevejr. Jeg bruger en MISTI, når jeg stempler, og når jeg skal stemple anden gang med VersaMark, rykker jeg papiret en my ned – en, måske to millimeter, ikke mere end det – men når papiret rykkes ned, ender sneen ovenpå grenene. Bruger du en akrylklods, når du stempler, stempler du blot motivet med VersaMark en my højere end dit oprindelige stempeltryk, så får du samme effekt. På billedet ovenover har jeg stemplet med både farvet blæk, samt VersaMark og hældt embossingpulver på, men ikke varmet endnu – som du kan se, binder mit pulver fint på begge aftryk, selvom jeg har brugt tid på at rengøre stempel og flytte papiret. Før næste trin smelter jeg embossingpulveret med min varmepistol.

Her har jeg stemplet to grene mere. For hver gren har jeg stemplet og smeltet mit pulver, inden jeg stemplede den næste. På den måde kan jeg stemple grenene oveni hinanden. Embossingen beskytter det første aftryk mod sværte og grenene ser nu ud til at være i flere lag.

Og nu starter magien.. Med min blending brush sværter jeg med Distress Oxide Ink i farven “Chipped Sapphire” hen over mine grene, og da min embossing beskytter papiret imod sværte, titter den fineste hvide sne frem ovenpå grenene. Du kan også se de små vildfarende korn hist og pist, men det er bare starten på lidt sne i luften. Jeg slutter af med stemningen af vinterhimmel ved at sværte lidt Distress Oxide Ink i farven “Tattered Rose”. Denne teknik kan sagtens laves med almindelig Distress Ink og i andre farver. Fælles for det hele er, at man afslutter med lige at tørre papiret over med et stykke køkkenrulle for lige at tage den overskydende blæk, der sætter sig på embossingen.

Jeg kunne selvfølgelig ikke nøjes med et enkelt snedrys på grenene, så jeg gik all-in med en snestorm. Først sprayede jeg med vand fra min Distress Sprayer – en mini mister kan også sagtens bruges, eller gør dine fingre våde og ryst dem over papiret. Når vandet har aktiveret Distress Oxide Inken, dupper jeg forsigtigt papiret tørt igen – sådan får du de lidt diffuse hvide pletter i himmelen. Herefter har jeg lavet hvide splatter med en pensel og hvid akvarelmaling. Nu har vi rigtigt vintervejr.

Nu er der blot tilbage at stanse mit motiv ud, så det passer til kortbasen. Til det har jeg valgt den største dies fra Simple and Basic sættet “Double Pierced Rectangle”. Denne gang er min kortbase nemlig en almindelige europæisk størrelse A6 kort. Teksten “Julehilsen” er fra Gittes eget design fra sættet “Dobbelt op – JULE special”.

Det var alt for denne gang. Håber, du har fået mod på at lave lidt snevejr selv.

Mange tak fordi du kiggede med 🙂

Mange hilsner fra Tina.

*Instagram: _tinamathisen_

 

4 thoughts on ““Let it snow” – hvordan man laver snevejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.