Maling og embossing – amok i farver

Der er vist ingen der er i tvivl om at Seth Apter er en af mine helte indenfor mixed media, og han er da også inspirationen i dag. Jeg faldt over en YouTube video hvor han demonstrerer tre forskellige måder at bruge embossingpulver på, og især den ene blev jeg lidt nysgerrig efter at prøve.

Men inden jeg kunne det skulle der lige laves lidt farvelade 🙂 tre forskellige farver lag-på-lag, påført med brayer. Først den grønne som er delvis transparent.

så den blågrønne som ikke er transparent

og til sidst den lilla som også er opaque. De er påført fuldstændig tilfældigt på kartonet, ikke den store plan eller symmetri ? hvilket er vildt grænseoverskridende når man er mig ?

Og nu til det sjove:

  1. Påfør embossing sværte på HELE overfladen
  2. Drys transparent embossingpulver på hele overfladen og smelt det
  3. Når det er kølet ned gentages punkt 1 og 2 et par gange mere så du har et tykt lag gennemsigtig embossing på hele overfladen.
  4. Så skal du have fundet et godt stempelmotiv. Jeg har brugt et gummistempel på en akrylblok, jeg tror det er bedre end clearstamps da de er hårdere i overfladen – du skal nemlig trykke til. Put sort permanent sværte på og læg det klar på bordet.
  5. Nu skal du have gang i din varmepistol igen og smelte hele overfladen på den del af kartonet hvor du vil have dit motiv.
  6. Lige så snart det er smeltet så lægger du det på bordet, snupper stemplet og presser det i det smeltede embossing. Du skal trykke til, og du skal holde det i 15-20 sekunder indtil embossingen igen er størknet.
  7. Nu kan du fjerne stemplet og nyde synet af dit flotte motiv som er præget ned i embossingen.

Her er et nærbillede af sommerfuglen så du bedre kan for emme ag det ikke blot er stemplet men faktisk præget ned i embossingen.

Uha det er en lækker teknik, den skal helt lært prøves igen for den kan lave virkeligt lækre detaljer på både kort, layouts og andre mixed media projekter. Jeg valgte en meget enkel løsning til kortet, der er rigelig gang i baggrunden ;-).

Tak fordi du kiggede med.

Gitte O

One thought on “Maling og embossing – amok i farver

  1. Tror det er måneds kit eller video kursus hvor der vises kort hvordan de laves.
    Sværte lidt på you tupe og klippe og klister hvor man kan spørge og blive vejledning i de nye måske kits?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.