Hvorfor Anti Statisk forarbejde ved Heat Embossing er en god ide!

Du elsker at heat embosse og elsker de fantastisk flotte resultater man får. Eller du er en smule misundelig på de andres utroligt flotte resultater, mens du selv kæmper med embossing korn alle mulige steder, hvor de ikke burde være? Især sort embossing pulver kan være en pestilens med tydelige små sorte prikker over det hele! I dag vil jeg vise et rigtig godt eksempel på, hvor stor en forskel et Anti Statisk forarbejde kan gøre for det endeligt resultatet.

Det hele startede med en rigtig god gammeldags tanketorsk. Jeg havde brugt tid på at farvelægge en skønt blomsterstempel og ville slutte af med at heat embosse teksten med sort embossing pulver. MEN jeg glemmer at bruge mit Anti Statiske powder tool fra EK Success. Alt det store arbejde med at farvelægge var på et splitsekund spildt! Jeg var så ærgerlig over det og især ærgerlig på mig selv.

Inden jeg går videre, vil jeg dog lige nævne at de brugte stempler på disse to kort ikke kan købes i Danmark. Trods det, er mit ønske at dele ud af mine erfaringer netop med Anti Statisk forarbejde på ens projekter. Særligt, så man ikke som jeg sidder med en lang næse til sidst.

Nedenfor kan I se hvor dårligt et heat embossing resultat jeg endte med. Netop fordi jeg glemte at bruge mit Anti Static Powder Tool først.

Et Anti Statisk værktøj/tool ligger et tyndt lag pudder a la talkum på dit kartons overflade. Dette gør at statisk elektricitet fra kartonet bliver neutraliseret. Derudover sikrer det også at embossing pulver ikke hænger fast i dine egne fingeraftryk. Selvom man tror man har tørre fine fingre, efterlader man alligevel lidt naturligt fedt med sine fingeraftryk. Og dette elsker embossing pulver at sætte sig fast i.

De to mest kendte varianter af Anti Statisk tool på markedet er EK Success Powder Tool eller for eksempel Ranger’s Powder Pouch. Ranger’s variant er en lille pose, som afgiver pudderet. Posen’s dosering af pudder er gavmildt, men EK Success beholder med børste spids afgiver mere begrænset mængde. Om man er til den ene type eller den anden, plejer at være en smagssag.

Nedenfor kan I set resultatet, hvor jeg netop har husket at bruge mit Anti Statiske Powder Tool.

På dette resultat har jeg næsten ingen vildfarne sorte embossing korn. Forskellen er ganske tydelig til trods for at jeg faktisk har dobbelt heat embosset på det sidste kort.

Ønsker man ikke at kaste sig ud i sort embossing pulver, findes der faktisk en genvej så at sige. Dette gøres ved at stemple sin tekst med f.eks. VersaFine Onyx Black og derefter heat embosse med gennemsigtigt/clear embossing pulver. VersaFine Onyx Black er en pigment sværte og tørrer derfor ikke lige så hurtigt som en dye sværte. Dog skal man stadig arbejde hurtigt og have sit embossing pulver stående klar til brug.

Kreative hilsner,

Pia K. Larsen

14 thoughts on “Hvorfor Anti Statisk forarbejde ved Heat Embossing er en god ide!

 1. Jeg kender kun for godt fornemmelsen af spildt arbejde. Sidste gang jeg heat embossede glemte jeg (igen) forarbejdet og fik derfor de fineste (!) fingeraftryk på mit smukke papir. Forfra igen, igen – nu må jeg da snart huske det….

 2. Jeg har endnu tilgode at prøve heatembossing, har dog fået købt alle materialerne og vil helt klart huske på dette indslag 🙂

 3. Har også prøvet at heatembosse hvor jeg har glemte at bruge det pulver først, men heldigvis var det bare nogle tekster der skulle skæres ud efterfølgende, så ingen ødelagte kort 🙂

 4. I “fejl” eksemplet er der næsten den fineste sort-prikkede baggrund – det er trælst når det sker, men lige der, er det jo næsten en finesse (på billedet).
  – Hvis man skal se positivt på det – og billedet ikke snyder 🙂

 5. Jeg synes også at fejlen på kortet ser ud, som om det er med vilje. Det havde da været meget værre, hvis der havde været et par tydeligere fingeraftryk. Men tak for god info.

 6. Kender det alt for godt, men synes dog stadig det kan ske selvom man bruger pulveret fra ek. Flot kort og jeg synes faktisk ikke det gør noget på lige dit kort, at der er sorte prikker bag teksten.

  1. Uha, jeg kan slet ikke selv klare de små forflyvne sorte prikker.
   Og ja, selvom man bruger pulveret kan man nogle gange stadig risikere at der kommer pulver andre steder. I de tilfælde tør jeg slet ikke tænke på resultatet, hvis jeg slet ikke har brugt powder toolet.

 7. Har nu indkøbt antistatisk pulver og er nu motiveret for at bruge det 😉

  1. Fedt Tina! Det vil du blive glad for, hvis du som mig ender med at heat embosse rigtig meget og ofte 😀

 8. Jeg melder mig gerne i den klub for dem som jævnligt glemmer at få “pudret” mine kort inden jeg embosser. Men de fleste gange lykkes det og jeg synes nu at dit kort er blevet ret godt i begge udgaver.

  1. Jeg indrømmer ærligt, at jeg hader at kunne se de små forflyvne gryn og bare gerne vil have et super lækkert skarpt embossing resultat 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.