Hot Foiling – Hvordan gør man? #2 + VIDEO

Vi er kommet til andet afsnit i Hot Foil Mini serien og i dag vil jeg vise jer processen fra start til slut. Jeg vil vise og forklare, hvordan man helt grundlæggende gør. Jeg vil undervejs i videoen komme med masser af tips, samt vise jer hvor forskellige resultater man kan få. Og hvilke udfordringer man kan rende ind i.

Som nævnt viste jeg i første afsnit af denne miniserie et super godt resultat i første forsøg. Men det er bare ikke altid tilfældet med hot foiling. I hvert fald ikke efter mine egne erfaringer. I min video viser jeg blandt andet….

  • Foil resultat på struktureret karton
  • Hvordan overfladen af dit karton har betydning for resultat
  • Hvordan noget foil fungere godt med noget karton og ikke med andet karton
  • At tykkelsen på dit karton har betydning for din sandwich
  • At god opvarmning af din Glimmer Hot Foil System har betydning

Denne video er væsentlig længere end hvad jeg normalt præsterer af videos. Det skyldes, at jeg har ønsket at I skal kunne se Glimmer Hot Foil Systemet i aktion i reel tid og ikke hvor processen er speedet op.

Links til tidligere afsnit i Hot Foil serien vil være vist sidst i dette indlæg.

Nedenfor er jeg i fuld gang med at foilere de lækre “Layered Flowers” fra Spellbinders med “Prism” hot foil.

“Prism” hot foil er en af de farver foil, som jeg har rigtig gode erfaringer med.

Alle de lækre blomster og blade er blevet diecuttet og nedenstående kort skabt.

Til kortet har jeg brugt Gittes Eget Design basis diesæt “Basis Rektangler og Flag”, “Rundede Rektangler og Flag” sammen med og “Duo Grene” dies.

Teksten er lavet med mat gold hot foil fra Spellbinders. Denne foil er én af mine absolutte favoritter af foil. Denne foil er fra “Variety Pack Gold/Silver”, hvor man får 4 ruller foil til god pris.

I min video støder vi også på et problembarn for at sige det lige ud. Mit første valg af kartontype og foilfarve ville bare ikke blive godt sammen med My Favorite Things “Birthday Wishes” hot foil plate. Dette til trods for at MFT´s hot foil tidligere har givet mig super gode resultater. Min endelig konklusion blev at det var kartonet, som skabte problemet.

Nedenfor ser I nemlig resultatet som det endte efter både kartontype og foil farve blev skiftet ud. I videoen ender jeg med at bruge “Prism” foil. Efterfølgende har jeg dog testet den anden foil “Champagne” på noget andet karton og fået gode resultater. Så jeg giver kartonet (Bog & Ide) skylden i denne omgang. Jeg har dog ikke fået testet om det er kartonet generelt eller om det kun er den farve af karton.

På det færdige kort har jeg været fræk og brugt de Spellbinders banner dies, som følger med forskellige tekst hot plate sæt. De er nemlig så lange, at de uden problemer kan bruges diagonalt på et standard kort.

Jeg har også pyntet med nogle af de fede waterdrops, som er meget in for tiden.

Hot Foiling er en mega fed og lækker teknik, men den kræver lidt tålmodighed. Kan man finde tålmodigheden, kan man få de mest elegante og fantastiske kort med et professionelt look.

Kig med næste gang hvor det handler om inkblendede baggrunde i kombination med hot foiling.

Tidligere afsnit i serien:

Kreative hilsner,

Pia

8 thoughts on “Hot Foiling – Hvordan gør man? #2 + VIDEO

  1. Tak for endnu en super god video, og du kom lige med lidt guf for mig, da jeg har kæmpet med noget af det du også gør, hvor det ikke altid er perfekt, så din måde skal helt klart afprøves 😀

  2. Hold nu k… Det lilla kort er flot! Den prism foil er virkelig smuk! Jeg har desværre intet hot foil system, men alligevel fedt med en video der viser at ikke alt er så nemt som det ser ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.