Hot Foiling på inkblendede baggrunde #3 + VIDEO

I forrige afsnit af denne Hot Foil miniserie viste jeg jer nogle af de udfordringer man kan rende ind i. Netop den Hot Foil plate, hvor det drillede lidt sidst har jeg fokus på i dag, da jeg vil vise jer forskellige kort med ink blendet baggrund, hvor jeg efterfølgende har lavet Hot Foil med tekst på. Derudover byder jeg også på en lille mini-video, som viser de 3 kort mere close-up.

Den store skønne tekst plate er fra My Favorite Things og hedder “Birthday Wishes“. Den har en fantastisk størrelse og fylder godt på et standardkort.

I andet afsnit af denne Hot Foil mini serie oplevede vi lidt udfordringer med netop denne hot foil plate. I dag vil jeg vise jer at der skam intet galt er med denne hot foil plate, men at kombinationen af kartontype og hot foil kan give mindre gode resultater. Dette fandt vi ud af i sidste afsnit.

Denne gang har jeg brugt hvidt karton med meget fin og glat overflade, samt andre farver hot foil. Denne kombination skaber disse fantatiske resultater med selvsamme Hot Foil Plate. Jo glattere og fin overflade kartonet har, jo bedre resultat. Hvis ens karton er lidt ru i fibrene, vil dette muligvis påvirke foil resultatet. Som jeg f.eks. viste i afsnit 2 med farvet karton med struktur overflade, blev dette resultat langt fra godt.

Links til tidligere afsnit i Hot Foil serien vil være vist sidst i dette indlæg.

Det første kort er en skøn regnbue, hvor jeg har brugt Taylored Expressions Blender Brushes. Disse børster er mine favoritter, fordi de med deres farver er farvekoordinerede. Jeg har også andre blender børster, men dem rækker jeg ikke lige så meget ud efter.

Jeg har brugt Distress Ink farverne “Picked Raspberry”, Mustard Seed” og “Peacock Feathers”. Det fantastiske ved disse farver er, at overlappet af dem giver orange og grøn. Hermed kan man ved blot at bruge 3 farver få skabt en hel regnbue. Hvor cool er det! Så hvis man er på et lille budget, er dette en super mulighed for at kunne lave skønne regnbueprojekter.

Til min tekst har jeg brugt Spellbinders Glimmer Hot Foil “Pewter“. Dette er en brun/grå farve, som faktisk er pænt lækker. Jeg blev enig med mig selv om, at Pewter ville være meget bedre end guld eller sølv til dette kort.

For at spice min regnbue op på kortet, har jeg tilføjet en regnbue af Nuvo Crystal Drops i farverne:

  • Carnation Pink
  • Red Berry
  • Ripened Pumpkin
  • Dandelion Yellow
  • Apple Green
  • Caribbean Ocean

Disse Nuvo Crystal Drops farver passer bare super godt med min Distress Ink regnbue.

Her får I samme Hot Plate tekst fra My Favorite Things. Her har jeg tilgengæld brugt den matte guld foil fra Spellbinders Glimmer Hot Foil Variety Pack “Gold & Silver“. Tro det eller ej, men den matte udgave er mega lækker på kort. Ærlig talt var jeg selv skeptisk på den, men er blevet helt solgt på den.

Baggrunden har jeg lavet med Distress Ink farverne “Worn Lipstick”, “Picked Rasberry” og “Spun Sugar”. Jeg har lavet center af kortet med den mest lyse farve og ladet farven blive mere intens ud mod kanterne på kortet.

Som matte til min inkblendede kortfront har jeg brugt Gittes Eget Design dies fra “Basis Rektangler og Flag” og “Rundede Rektangler og Flag”. Denne matte kombo er faktisk min favorit og jeg bruger den på rigtig mange af mine kort.

Jeg havde faktisk optaget nogle små video snaps, da jeg havde gang i disse kort. Tror det var for at dokumentere de mega flotte Hot Foil resultater og for at vise den flotte foil effekt, når lyset fanger folien. Her er derfor en 50 sekunders video med lidt foil close-ups.

Tidligere afsnit i Hot Foil serien:

Tak fordi du læste med i dag. Håber du får en dejlig dag, som måske bliver en lille smule kreativ.

Kreative hilsner,

Pia

9 thoughts on “Hot Foiling på inkblendede baggrunde #3 + VIDEO

  1. Wow altså en lækker regnbue ? jeg forundres hver gang jeg ser én med kun 3 farver og alligevel vælger jeg selv altid minimum 5 ??

  2. Det er så super flot med foil, em teknik jeg endnu har til gode, men bliver fristet hver gang jer ser smukke kort som disse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.