Maskulint kort med heatembossing på vellum

Når jeg laver kort til mænd holder jeg mig altid til en ganske simpel stil. Typisk har jeg mest fokus på farvesammensætningen og mønster, når det gælder maskuline kort. En måde at holde det enkelt på er at heatembosse teksten på en strimmel vellum. Heat Embossing er en fantastisk teknik, som kan give vanvittig flotte resultater.

Heat embossing kan være lidt tricky, da man jo ikke ønsker en masse flyvske embossing korn steder man ikke vil have dem. Man ønsker som regel en knivskarp heatembossing.

Noget af det vigtigste ved Heat Embossing er forberedelse af ens karton, vellum mm. Ens øje kan ikke se den statiske elektricitet som hænger i karton, plastik eller vellum. Eller fedtfinger aftryk. Netop statisk elektricitet og fedtfinger aftryk er ens værste fjende, når det gælder Heat Embossing. MEN det er der heldigvis en løsning på!

For at undgå den værste fjende skal man præparere ens overflade på kartonet, plastikark eller vellum. Dette gøres ved at bruge et powder tool. Der findes et par forskellige løsninger på markedet, som er listet nedenfor.

Rent praktisk børster man sin overflade med sit Powder Tool/Anti-Static Pouch, hvorved der bliver lagt et fint lag pudder på overfladen af ens karton eller vellum. Hvis man f.eks. gør det på meget mørkt karton, vil man kunne se det hvide pudder. Dette kan tørres væk til slut med en micro fiber klud.

Det er vigtigt, at man får dækket hele området som skal heat embosses med powder toolet. Når det er gjort kan man stemple sin tekst eller motiv med VersaMark Embossing sværte og derefter drysse sit embossing pulver over det stemplede område. De fine små embossing pulver korn vil klistre sig fast til VersaMark embossing sværten.

Kreative hilsner,

Pia

8 thoughts on “Maskulint kort med heatembossing på vellum

 1. Dagens forsøg bliver heatembossing på vellum. Nu har jeg opskriften, så det skal forsøges igen. Tak 🙂

  1. Hej Dølle,
   Ja, jeg bukker vellum rundt om kanten og limer det fast på bagsiden 🙂

 2. SÅ flot! Jeg har lige købt pearlescent fea Lawn Fawn hos Gitte…det er så flot… men så synes jeg, at jeg så noget vellum velegnet til varme? Og kan ikke finde det igen…. her ser det ud til man kan på alm vellum….. det må prøves 😍

  1. Hej Margit,
   Det er lige præcis helt almindelig vellum, som jeg har brugt her.
   Jeg er lidt usikker på om der er noget vellum velegnet til varme. Dog ved jeg, at der findes plastik ark til shakerkort, som er velegnet til varme. Måske det er dette, som du har set?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.