Restekort med hjerter

Rester, rester og rester…. Hold nu op, hvor har jeg mange af dem. Jeg har en frygtelig tendens til at gemme helt ned til mindre stykker karton. Tænk nu, hvis det liiiige kan bruges til noget! Netop det med at gemme mindre stykker har jeg forsøgt at arbejde lidt på i den seneste tid. Hvilken løsning jeg har fundet til både gamle og nye rester, vil jeg afsløre for jer. Den er så simpel, at det næsten er for nemt.

Dagens kort er stort set kun lavet af rester og det er SÅ fedt. Kun den rektangulære baggrund og tekst striben på kortet er ikke en rest, men alt andet er. Det er faktisk hjerterne jeg gerne vil bringe i fokus. Ovalen på kortet er fra DieNamics “Inside Out Stitched Oval STAX” die sæt, mens teksten er Hot Foil med sort fra Spellbinders “Everyday Sentiments II” Glimmer Hot Foil Plates.

På dette ret enkle kort har jeg fået brugt 10 hjerter og det er mega fantastisk! Hvorfor, tænker du måske.

Jo, fordi jeg er begyndt at udnytte alle små karton rester ved at diecutte hjerter ud af dem. Jeg er sågar begyndt at gøre det, mens jeg har gang i et andet projekt. Jeg har hjerte dies af forskellige størrelser og udformning liggende permanent klar ved mit scrapbord. Lige så snart jeg skal diecutte et eller andet og kan se, at der vil være et reste-område, sørger jeg for samtidig at diecutte nogle hjerter ud af det.

Jeg har blandt andet brugt DieNamics “Stitched Heart STAX” dies.

Vupti, har jeg udnyttet en kartonrest inden den overhovedet nåede i mit restelager og Vupti, har jeg en masse hjerter klar til donationskort. Win – Win efter min mening.

Det er ganske hyppigt at brands udnytter overskydende metal plads under die produktion til at få lavet nogle små hjerte dies. Derfor findes der mange die sæt, hvor der eventuelt også medfølger et par små hjerter. Det kan derfor tænkes, at du selv er indehaver af en del forskellige former og størrelser af hjerter.

For at få udnyttet så mange som muligt af mine “nye” hjerter, går jeg bevidst efter kort skitser/idéer, hvor der kan bruges mange hjerter. Særligt ynder jeg at lave lag-på-lag hjerter. Det store hjerte i midten er f.eks. i 4 lag.

Rent praktisk samler jeg sammen af diecut hjerter. Jeg sørger for at have to forskellige bøtter til mine hjerter. En med farvede hjerter og en med hvide/sorte/kraft hjerter. Indimellem tager jeg så ‘hul’ på min bøtte med farvede hjerter og sorterer dem i farver. Det giver mig et godt overblik, hvorefter jeg kan påbegynde at ‘samle’ dem til designs i monokrome grupper eller i regnbue bider.

Kreative hilsner,

Pia

2 thoughts on “Restekort med hjerter

  1. Jeg er også en af dem der gemmer små rester 😊
    Syntes tit jeg lige kan bruge dem et sted

  2. Jeg bruger ikke mønstret papir så tit så jeg føler ikke jeg har nok til restekort 😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.