Tema – Stencilsjov: Layering stencil, samt lidt tips og trick

Farvelægning med stencil er det nye sort for tiden og jeg kan nu godt forstå det. Det er hurtigt og nemt, og giver et pænt resultat hver gang.

Til kortet har jeg brugt “Flower Bunch” Simple Layering Stencil Set fra Altenew – der findes ikke stempler, der passer til, men dog dies så motivet kan skæres ud, hvis man ønsker det. Det er et sæt med flere stencils i, hvor man opbygger motivet lag for lag med flere og flere detaljer og ender med et motiv, der minder om no-line coloring, altså farvelægning uden den traditionelle sorte streg om. Der er fire stencils i dette sæt og når du pakker den ud, sidder der stadig de udskårne dele i hullerne – gem dem endelig, dem kan du bruge til at dække motivet af med, hvis du vil sværte lidt ekstra effekter på motivet.

Jeg har et andet layering stencil sæt “Daisy Wreath” fra Pinkfresh Studios – her har de været så smarte at motivet passer ovenpå hinanden, når du samler alle stencils, så det er super nemt at finde ud af, hvor motivet ender på dit kort. Der er markeringer i hvert hjørne, hvor man skal lægge sit kort/karton, men det passer efter de amerikanske mål, så for at helt sikker på min stencil ligger korrekt i forhold til mit karton, lægger jeg den i hjørnet af min MISTI i stedet, så passer det hver gang.

Der er sættet fra Altenew bygget lidt anderledes op. Der er flere lag af motiverne på samme stencil og prøv at se hvor skævt de ligger, hvis motivet skal passe overens, så mit trick med at bruge min MISTI, duer ikke her.

Der er heller ingen markeringer af, hvor ens karton skal ligge, så jeg var rigtig meget i tvivl, om hele motivet kunne være på mit karton og om det endte nogenlunde lige langt fra kanterne.

Men det gik lige pludselig op for mig, at hvis jeg placerede de stykker plast, der kom fra “hullerne” af den øverste blomst og aksene, så havde jeg pludselig en klar ide om, hvor mit motiv blev placeret.

Jeg har været dybt i min skuffe med Gina K sværter og brugt følgene til at farvelægge blomster og blade med:

Grønne: “Jelly Bean Green” + “Grass Green” + “Fresh Asparagus”

Røde: “Innocent Pink” + “Lipstick” + “Cherry Red”

Grå: “Soft Stone” + “Moonlit Fog”

Blå: “Sea Glass” + “Tranquil Teal”

De er alle listet fra den lyse til den mørkeste nuance.

Og så havde jeg egentlig købt sættet med de små “Detail Blending Brushes” fra Altenew til de små detaljer i aksene, men ak.. det var så meningen, at midterstykkerne skulle pilles ud.

Men det er slet ikke spildt, for jeg syntes, motivet skulle have lidt mere dybde i form af lidt ekstra skygger, og dertil er de små blending brushes et perfekt stykke værktøj. Jeg dækkede blomsterne og aksene af med de små ekstra stykker plastic og gav bladene under blomsterne lidt mere farve med min grå sværte.

Her er det færdige motiv. Jeg valgte at slutte af med den stencil, der farver bladene og gav spidserne lidt farvespil med den brune sværte “Warm Cocoa” fra Gina K. Jeg havde ikke lyst til at dække motivet alt for meget med tekst eller lignende, så jeg lagde Gitte’s nye “Tillykke” coverplate over motivet og sendte den en tur gennem min diecut maskine.

Jeg stansede yderligt to omgange bogstaver ud og limede dem ovenpå hinanden, limede min kortfront på kortbasen og limede alle bogstaverne på plads igen. Det giver en fin ophøjet effekt, hvor motivet stadig ses tydeligt. Det var noget af et pillearbejde, men det hele værd syntes jeg.

Til sidst limede jeg lidt “bling” på som pynt og kortet er færdigt.

Mange hilsner fra Tina M.

¤Instagram: @_tinamathisen_

 

One thought on “Tema – Stencilsjov: Layering stencil, samt lidt tips og trick

  1. Det er helt utroligt flot!
    Og fantastisk ide at bruge tillykke die’n på denne måde med motivet.
    Jeg er fan 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.