Strimler og sommerfugle – fede teknikker

Kortene i dette indlæg startede med sommerfuglene, men teknikken i den baggrund de er blevet monteret på er også helt fantastisk og jeg beskriver begge dele i dette indlæg.

Princippet med sommerfuglene har jeg fundet på Pinterest. Det har godt nok vist sig, at billedet er hotfoil på acetat, men jeg har på mine sommerfugle brugt sort sværte på acetat. Jeg tænker også at teknikken kan laves med varm embossing. Jeg skar den stemplede acetat sommerfugl ud med den tilhørende die. Skar desuden sommerfugle i hvid karton og i vellum.

Sommerfuglestempel

Sommerfugledie

Man kan også få stencils og hotfoil plate til sættet:

Sommerfuglestencils

Sommerfuglehotfoilplate

De hvide sommerfugle sværtede jeg i hhv. blå, grønne og brune nuancer. Herefter samlede jeg sommerfuglene med en farvet sommerfugl, en vellum sommerfugl og en acetat sommerfugl. (Den brune er dog samlet uden vellum).

Se sommerfuglene på billedet herunder – teknikken til baggrunden forklarer jeg nedenfor.

Jeg skulle finde på en baggrund til mine tre sommerfugle og faldt over en video med Jennifer McGuire, hvor hun viser forskellige teknikker med brug af strimler af rester. Den greb jeg og fik samtidig indviet nogle dies, som jeg har haft liggende et stykke tid. Nemlig denne strimle-die fra Waffle Flower.

Jeg skar en BUNKE strimler i hhv. blå, grønne og brune nuancer, så de passede til sommerfuglene. Så tog jeg et stykke kopipapir, som jeg beklædte med bred dobbeltklæbende tape og satte så strimler tæt sammen derpå. Efterfølgende kørte jeg hele molevitten gennem Bigshotten med denne fantastisk die: Stitched baggrund fra PinkFresh.

Herunder er nærbilleder af alle tre kort, hvor man både kan se sommerfuglene og den færdige lækre baggrund.

  

Da jeg skar bagrunden ud blev der en rest af de strimler, som stak ud over kanten. Dem tænkte jeg lige lidt over og lavede så et kort med dem. Her har jeg vist det blå sommerfuglekort sammen med det tilhørende restekort. Det er nu også lidt fint.

Tak fordi du kiggede med – håber det kunne inspirere. Det er i hvert tilfælde ikke sidste gang, jeg leger med strimler og baggrunds stitch die.

Karina

One thought on “Strimler og sommerfugle – fede teknikker

  1. Smukke og harmoniske kort.
    Det er det der er så svært – at sætte tingene sammen så det bare er “rigtigt” for sjælen at se på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.