Creativation 2023 – Så gik første kursusdag

Fredagen startede med en tur omkring den nærmeste drugstore efter flaskevand og müslibarer, så jeg kunne klare mig gennem dagen uden at dø hverken af sult eller af tørst.

På tilbagevejen gik jeg inden om Convention Centeret for få mit “badge”  –  altså det navneskilte, som vi alle skal have på i forbindelse med messen herovre. Så alle kan se hvad man hedder og hvor man kommer fra.

Sammen med det fik jeg udstillerkataloget, demo-listen og en mulepose til at have det i.

Og så gik hele eftermiddagen med at blive klogere.

Jeg havde meldt mig til to forskellige kurser.

Det første var med en kunstner, der hedder Dietlind Vander Schaaf, som underviste for firmaet R&F Handmade Paints.

Kurset – som faktisk stort set kun var et foredrag og en demo – handlede om encaustic painting (voksmaleri).
Men på mange måder slet ikke sammenligneligt med den form for voksmaleri, som de fleste herhjemme kender til, altså hvor man smelter varm voks på et strygejern og herefter maler det på. Eller hvor man placerer sit papir på en varmeplade og arbejder direkte på varmen.

Nej, her arbejdede man med Wax Medium som base (en klar voks) og så med kraftigt pigmenterede voksblokke, som blev smeltet i små metalbeholdere på en varmeplade. De kunne så fortyndes mere eller mindre med det klare medium. Eller blandes på varmeplade, som så på den måde blev brugt som en palet.
Og så blev voksen ellers malet på en tommetyk maleplade (panel) med naturhårspensler. Pladen var forinden bemalet med mange lag af den klare voks, for at få en glat overflade at arbejde på.

Det handlede meget om at lave nogle meget tykke lag med farverne og at arbejde med strukturerne, som de kunne frembringe.

Ret specielt, men også spændende at se.

Men jeg tror nu ikke det er noget jeg kommer til at tage hjem til shoppen. Det er teknikker og produkter som nok nærmere hører til i en kunstnerforretning.


Sidst på eftermiddagen var det så blevet tid til 2,5 times workshop med Alexis Trimble fra Sizzix.

Sizzix er nok mest kendt for alle deres dies, men de har efterhånden fået flere og flere produkter og værktøjer på programmet, så kurset handlede meget mere om at lære dem at kende, og de diecuts vi brugte var mest bare bi-ting.

Vi brugte deres maling på forskelllige måder  –  f.eks. ved at spartle det på kartonen og ved at fortynde det så meget med vand, at det virkede som vandfarve.
Vi lavede også splat – både med pensel og med spartel. Spartelversionen giver et lidt andet udtryk end den med penslen.

Samtidig fik vi mulighed for at afprøve såvel den hvide media mat som nogle af de forskellige værktøjer. Sizzix er kommet med nogle forskellige værktøjssæt med udskiftelige ‘hoveder’. De var faktisk overraskende gode at arbejde med. Så dem tror jeg I kommer til at se mere til.

De die-cuts vi brugte er for en stor del af dem lavet med dies fra Chapter 2, og de var netop landet hjemme på lageret dagen inden jeg rejste. Der er officiel release på dem lige her “lige om lidt”, men I må vente til jeg kommer hjem og får dem lagt på shoppen.

Så I får i første omgang kun projekterne som sneak-peeks, og så skal jeg nok lave nogle mere uddybende blogindlæg om dem, når jeg engang er hjemme igen. Akkurat som jeg plejer, når jeg har været på messe.

Eileen Hull, som er en af de kendte Sizzix-designere, deltog også på kurset.
Bagefter kom hun hen forbi mig og kommenterede noget jeg havde lavet, og så faldt vi i snak.
Og tænk engang – så spurgte hun efter mit visitkort. Jeg blev da helt starstruck.

I morgen går det løs med endnu en kursusdag  –  først et seminar om korte videoer, og senere på dagen tre forskellige kreative kurser.

7 thoughts on “Creativation 2023 – Så gik første kursusdag

  1. Det første med voksen så spændende ud, men det var vist nok lidt for omstændelig. Så er det fra sixxex mere spændende, det glæder jeg mig til at læse mere om

  2. Spændende læsning 🤩 – er også vild med kopperne 😍 Fortsat god messe, sikken oplevelse det må være…

  3. Uh, hvor sejt! 😍 Jeg er vildt misundelig på alle de fede oplevelser du må få derovre. Sig endelig til, hvis du har brug for en rejsekammerat en anden gang 😉🙋‍♀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.