Pop up kort til barnedåb

Jeg elsker pop up kort. De er så flotte på et gavebord til et Barnedåb eller konfirmation. Og de er meget populære. Jeg har lavet en tutorial over hvordan jeg laver mine pop up kort.

Jeg har lavet min egen template som passer til et stk A4 karton. Pop up kortet bliver 18 cm højt hvilket jeg synes er en fin højde.

 

 

Jeg plejer at klippe med en saks når jeg åbner flapperne mm. Flappen som skal bruges til at lime kortet sammen med klipper jeg lidt skrå.

Jeg skærer altid alle dele, baggrunde og mønster papir og sværter så de er klar. Papiret er Maja Design, Demin & Girls. Det lange “mønster papir” er hvidt karton til at skrive en hilsen på.

Inden jeg samler kortet limer jeg baggrund og mønster papir på. Husk at indersidens flapper skal vende på hoveder sådan at når flapperne folder sig ned vender de rigtige –  vigtigt hvis der er tekster eller figurer på papiret.

På forsiden dækkes alle flader, bagsiden er med det hvide karton. Jeg samler altid med dobbelt klæbende tape.

Når jeg skal samle  kortet folder jeg altid flappen ind og folder kortet sammen som nedenfor.

Sådan ser kortet ud når det er samlet. Her kan man også se hvorfor det er vigtigt at vende mønster papiret “på hovedet” sådan at når flapperne falder ned vender mønster papiret korrekt.

Nu skal de små stykker karton sættes I så man har noget at sætte figurerne på. Jeg laver normalt 3 og folder enderne som på billedet.  Jeg sætter dobbelt klæbende tape på enderne.

Jeg prøver altid at placere dem så der er lige meget afstand mellem dem. En god ide er at prøve at placere dem først så man er sikker på der er plads til alle 3, for at få en fornemmelse for hvor de skal sidde. Når de er sat i folder jeg kortet sammen begge veje, for at sikre mig at kortet kan foldes sammen. Beslut også hvilken sider skal være forsiden af kortet.

Jeg plejer at lave de fleste figurer mm inden jeg begynder at lime dem på. Kirken er Gittes eget design, karrusel , tekst lable og kæphest er fra Gumniapan,  elefanter er Rayher die, dåbskjoler er Dan Die, hjertet er fra Cherry Lynn. Kortet kan jeg ikke huske hvem har lavet.

Hvis der mangler mere efter det er limet på laver jeg mere.

Jeg placerer altid de mere bastante figurer bagest, så som dåbskjolen. Jeg tænker også over at fordele ex de hvide dele så de ikke er samlet. Check engang I mellem om figurerne er inde for kortet ved at lukke det sammen.

Forsiden  pynter som man har lyst til. Det er ikke altid at  jeg pynter  så meget, da magien sker når kortet foldes ud. Her har jeg brugt den store kirke fra Gittes eget design og Tim Holtz store bogstaver. Små bogstaver og tal, samt dåb teksten er Simple and Basic. Tillykke

Bagsiden er helt enkelt

Her et eksempel på et konfirmationskort.

 

Tak fordi du kiggede med

Else

2 thoughts on “Pop up kort til barnedåb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.