Tema – Watercolor/vandfarve: Vandpjaskeri med distress spray stain

Jeg så en video på youtube, hvor man brugte distress stain til farvelægning – dog uden at bruge dem som sprays, men ved at skrue lågene af og trække “slangen” op af farven. Jeg havde lidt rester af hvidt karton i forskellige størrelser, som jeg valgte at tage udgangspunkt i. Først lavede jeg lidt struktur med noget texture paste og lod det tørre. Derefter monterede jeg noget ostelærred og nogle forskellige chipboard-ting og laser cuts fra gemmerne. Inden jeg gik amok med farve på kortene så de sådan her ud.

IMG_7291

Derefter begyndte legen med distress spray stain og vand. Med enden af “slangen” fra distress spray stain flaskerne dryppede jeg nogle dråber farve på kortene forskellige steder og derefter med vand. 2 forskellige farver på hvert kort. Det var virkelig sjovt, at se hvordan farverne løb ud og løb sammen og løb i strukturerne, som var skabt af textur-pastaen. Jeg fortsatte med at tilføje farve indtil jeg syntes det var nok. Så fik det lov at tørre i pænt lang tid – det var blevet ret vådt. Til sidst pyntede jeg med blomster og tekst mm. Detaljebilleder længere nede.

IMG_7296

Her et billede lidt tættere på de to orange-grønne kort.

 

 

IMG_7303

Her lidt tættere på det ene kort – man kan se hvordan farven har fulgt sprækkerne i texturpastaen. Og se hvordan ostelærredet også har fået farve. Blomster i matchende farver og et lille skilt.

IMG_7305

Og her et nærbillede af det andet orange-grønne kort – her er der vist også lige sneget lidt blå farve med ind 🙂 Der er jo ingen regler.

IMG_7304

Her er vi lidt tættere på de blå-grønne kort. Den lækre grønne virker bare sammen med alle farver.

IMG_7300

Og her igen tæt på – måske ikke så let at se hvordan farverne har løbet på det her billede. Til gengæld kan man se en chipboardfirkant med afrundede hjørner, som egentlig bare var affald, men som jeg valgte at sætte på for at lave lidt struktur.

IMG_7302

Og så tæt på det andet af de blå-grønne kort. Ikke så meget nyt at fortælle, men håber, at det er inspirerende, at se billederne.

IMG_7301

Og så er der de lilla kort.

IMG_7297

Dette kort var faktisk det første, jeg lavede – her monterede jeg blomsterne først, men det blev lidt for meget vandpjaskeri.

IMG_7299

Og et nærbillede af det andet kort

IMG_7298

Tak fordi du kiggede med – håber det var inspirerende.

– KarinaHadsten

 

 

4 thoughts on “Tema – Watercolor/vandfarve: Vandpjaskeri med distress spray stain

  1. Super flot Karina,

    En skøn effekt, med ink og vandet, og også dit første kort med blomsterne farvede på samme måde, ser fantastisk ud, bestemt indspirerende !!
    Tak!!

    1. Tak for de søde ord. Dejligt du blev inspireret. Det første kort, hvor jeg havde blomsterne, som fik del af farven …. jeg var på et tidspunkt bange for at det blev så vådt at blomsterne ville falde af og falde fra hinanden, så det er lige med at finde ballancen, men ja blomsterne blev også ret lækre af vandpjaskeriet.

  2. Hold op hvor er de flotte, og tak for din beskrivelse. Det må afprøves en dag 😀

    1. Tak for det og god fornøjelse med at lege med det. Det sviner virkelig meget, men det er fantastisk.

Comments are closed.