CHA Kursus – iCraft Deco Foil

Jeg selv var i alt på otte forskellige kurser i løbet af de to kursusdage på årets CHA-messe i Phoenix, USA – eller som den hedder nu “Creativation”.

Et af dem var med Therm-o-Web, som laver iCraft Deco Foil, som efterhånden har været på markedet i et par år. Der er tale om en ganske tynd plastfolie med et metallag, som kan overføres vha. f.eks. varmelaminering eller klæbestof.
Det var spændende lige at få gennemgået en del af de mange forskellige teknikker man kan bruge sammen med folien.

Når man kommer til kurserne på messen, er der tit dækket op på forhånd med de materialer man nu skal bruge i løbet af workshoppen.
Her var der også lavet et fint lille velkomst-skilt, som også demonstrerer produktet på fineste vis.

Projektet, som vi skulle lave, var et lille mini-lærred på ca. 10 x10 cm, og det bragte os igennem hele fire forskellige teknikker med iCraft Deco Foil’en.
Den ene af dem med varmelaminator og de tre andre med forskellige af deres klæbeprodukter, som fungerer sammen med folien.

Den grønne gren er stanset ud i Foam Adhesive, som er tynde skumplader, som klippes med saks eller dies, hvorefter man kan bruge decofoil direkte på overfladen.
Vi brugte en af de nye watercolor-farver, som changerer i forskellige nuancer og giver en meget levende overflade.
De nye folier kommer i webshoppen i løbet af ugen!

Ordet ‘artsy’ var på forhånd skåret ud til os i toner-ark. Det er ark med sort overflade lavet med toner (som i laserprintere eller kopimaskiner) og som metallet kan binde fast på, når man bagefter sender det gennem en laminator, Minc-maskine eller lign.
Også her brugt vi en watercolor folie, men i gyldne nuancer.

Blomsterne var skåret til os på forhånd i papir med tekster på, og vi skulle doodle lidt på dem med pennen (Adhesive Pen). Den er nem at tegne el. skrive med som en alm. tusch-pen, så man kan lave nogle sjove personlige effekter.
Og så var det bare at gnubbe folien på. Det går nemmest, hvis man har en bone folder (falseben), som man lige kan skrabe henover med.

Kanten på lærredet havde fået smurt limen (Glue Transfer Adhesive) forinden, så det kunne nå at tørre. Når limen ikke længere er våd, så vil den stadig beholde lidt af sin klæbevne, og det er lige nok til at metallet kan blive hængene. Vi brugte resterne af foliearket fra teksten, og dappede det på sådan lidt tilfældigt.

På workshops/kurser som denne, er det også oplagt for firmaerne at vise deres nyheder, og en superlækker nyhed til Deco Foil, er en transparent gel, som man kan bruge henover f.eks. stencils. Herefter skal den have lov at tørre helt.
Det giver en virkelig flot og superblank overflade, når man bagefter kører den igennem laminatoren sammen med folien.
Det er et produkt, som jeg glæder mig rigtig meget til at få i butikken, så snart det kommer på markedet, for der er helt sikkert mange spændende muligheder med det.

Therm-o-Web havde stillet en hel masse eksempler frem, hvor de havde brugt deres produkter  –  og især denne her, er supergod til at vise forskellene mellem de forskellige klæbeprodukter, hhv. pennen, limen og den nye gel.
På billederne herunder kan du få et indtryk af, hvordan resultatet bliver med de forskellige produkter.

Du kan få et overblik over hvilke iCraft Deco Foil produkter vi har i butikken ved at klikke HER

One thought on “CHA Kursus – iCraft Deco Foil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.