CHA Kursus – Seth Apter: Mixed Media to the max

Et af de kurser, som jeg havde glædet mig rigtig meget til da jeg tog til Creativation-messen i USA, var med mixed media kunstneren Seth Apter fra New York.
De sidste par år, hvor han har haft kurser på CHA, er de hver gang faldet sammen med andre kurser, som jeg også rigtig gerne ville deltage på. (det er ulempen, når der hele tiden kører 4-5 kurser parallelt – så skal der virkelig vælges med omhu).
Men i år lykkedes det endelig, og forventningerne var skruet helt i top fra min side.

Og jeg blev bestemt ikke skuffet. Seth er superinspirerende og dejligt nede på jorden, iblandet en god portion humor.
Og derudover rigtig god til at lære fra sig.

Kurset tog udgangspunkt i, at vi skulle arbejde med Fresco Finish farverne fra PaperArtsy.
Det er en meget mat og nærmest kridtagtig akrylfarve, som har en lynhurtig tørretid. Den tørre overflade er rigtig god at stemple på bagefter.
Jeg har faktisk haft dem i butikken for 4-5 år siden, men dengang var det åbenbart kun mig selv, der kunne begejstres over dem, for det endte med at de stod på hylderne og blev for gamle. Men nu tror jeg at tiden er moden til at prøve igen, så jeg har købt lidt forskelligt hjem og sat sammen i sæt, kombineret med de sæt, som Seth Apter allerede har sammensat for PaperArsy.

Vi fik hver udleveret 12 spillekort samt to stykker chipboard, som allesammen forinden var blevet grundet med sort gesso.
Og det var så basen for det videre arbejde.

Første opgave lød på at vælge to forskellige farver af de fire vi havde fået udleveret og male halvdelen af kortene med den ene farve og den anden halvdel med den anden og så smække dem sammen, så farverne “kyssede hinanden”. Dette gjorde vi på begge sider.
Devisen for kurset, der gik igen gennem hele forløbet var, at vi ikke skulle tænke for meget over tingene, men bare gøre det.

Da malingen var tør, skulle vi kaste kortene i en bunke på bordet, så de lå helt tilfældigt og gerne med lidt overlap. Og så skulle der ellers stemples med teksturstempler på kryds og tværs henover. Det var en supergod måde at få tingene til at være rigtig tilfældige på, for de fleste kan godt være tilbøjelige til at lægge tingene op pænt på række.

Bagefter skulle kortene rodes lidt rundt, men stadig ligge hulter til bulter, så så gik vi i gang med stencils og duppede lys maling på med en svamp. Igen bare på kryds og tværs  –  og igen helst uden at tænke for meget over det.

Næste trin var at dekorere den ene side af hvert spillekort med udskårne cirkler m.m.
Disse fik igen først lige en kaos-tur med stemplet – dvs. at de også bare skulle bredes ud over bordet og så stemples hist og pist med teksturstemplerne.

Og så skulle delene limes på – og meget gerne så de gik ud over kanterne.

Den anden side af kortene lavede vi små ord på, vha. stencils og lys maling på en svamp.
Der var ikke plads til de store litterære værker, så det blev til en række små ord. Jeg prøvede selv at finde på ord, som beskrev noget jeg gerne vil blive bedre til.

Gitte O havde fået udleveret et sæt med nogle andre farvekombinationer, og det gav nogle helt andre grundfarver til kortene.
Og hvis vi hver især havde valgt to andre farver til at lave bundfarverne med, så havde vi fået nogle helt andre resultater. Det er sjovt, at nogle få bøtter maling kan give SÅ mange forskellige muligheder.

Kursusbordene efter afsluttet kursus var i øvrigt et kapitel helt for sig selv. Der var ingen tvivl om, at her var der blevet grattet godt igennem med maling.
Heldigvis er de så fremsynede, så bordene er belagt med adskillige lag hvide, tynde plastduge, så det er bare at fjerne det øverste lag – og så er lokalet klar til at næste kursus kan rykke ind.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at se mere om Seth Apter og hans mixed media projekter, så kan jeg anbefale dig at følge med på hans blog:
http://thealteredpage.blogspot.dk/
Og du kan læse meget mere om ham og hans produkter på hans hjemmeside:
http://www.sethapter.com

Og det færdige resultat  – nåja, det må i jo også hellere få her  –  selvom selve processen med at arbejde på den lidt kaotiske måde, var det, der var det allermest spændende ved kurset  🙂
Kortene fik som den sidste finish tegnet sorte kanter omkring de stencilerede bogstaver  –  og med hvid pen omkring de udskæringer, som vi limede på.
Det gav en rigtig god dybde til motiverne.

Her er fire af de kort jeg lavede:

Sættet består som sagt af 12 kort – alle i samme stil – og et omslag af chipboard (malet på samme måde undervejs). Det hele holdes sammen i en bunke med snor om.
Det er tanken, at man f.eks. året igennem kan lave et kort hver dag, uge eller måned og på den måde lave en hel samling. Det er jo så smart, at et helt spil kort har 52 blade – det passer jo lige med ét pr. uge, hvis man går i gang lige efter nytår.
Det tror jeg godt, at jeg kunne finde på at gøre næste år (i år er det lige sent nok at gå i gang med nu) – og f.eks. lade temaet være ugentlige nytårsforsættere  –  eller måske hverdagens små sejre.

  • Gitte G S

3 thoughts on “CHA Kursus – Seth Apter: Mixed Media to the max

  1. Tak for et spændende indlæg. Seth Apter laver nogle fede ting, og det har du bestemt også fået lavet her. Det må have været vildt spændende at deltage på kurset og så i den grad blive udfordret på den måde man normalt tænker i systemer, og at line tingene op på rækker osv. Fedt man kan opnå så lækre resultater, når “kaos” får lov at dominere. Det glæder jeg mig til at se mere til 🙂

  2. Spændende at læse om, men koldsveden har allerede bredt sig hos mig, der ikke kan håndtere svineriet efter en omgang “klat og splat”. Håber i nød det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.