CHA Kursus – Tim Holtz

Sidste CHA-indlæg i denne omgang er fra kurset med Tim Holtz.
Vi skulle lave et clipboard med forskellige dekorationer, og kom på den måde igennem en masse forskellige produkter og teknikker – især med vægten lagt på de nye, superlækre Distress Oxide Inks.

Jeg har selv været på hans kurser nogle gange efterhånden, men for Gitte O var det første gang, og som I kan se på billedet herover, så stod hun på det nærmeste og hoppede op og ned på stedet af bare spænding, mens vi stod i køen udenfor kursuslokalet og ventede.

En dejlig pakke med materialer stod klar til os, da vi endelig blev lukket ind, og det er svært at lade være med at pakke det hele ud og gramse løs. Men vi måtte jo også hellere høre efter hvad den søde lærer (Tim) havde at sige.

Det skal i øvrigt siges, at han er den mest fantastiske underviser. Han forklarer tingene helt nede på jorden, så det hele virker legende let – og det hele tilsat en god portion humor.
Måske har du set hans video’er, hvor han demonstrerer de forskellige ting, og bemærket hvordan han brænder for alt hvad han har med at gøre  –  sådan er han også, når man er på kursus hos ham. Så man sidder nærmest og føler, at man aktivt sidder og deltager i hans nyeste og fedeste youtube-videoer.

Grit Paste er ikke et helt nyt produkt, men har været på markedet i et stykke tid. Det er sådan en sandagtig pasta, som man kan klatte på sine projekter.
Da det var tørt, fik det en tur med Distress Crayon i farven Walnut Stain og en våd finger – og vupti – så lignede fotorammen straks noget der har ligget længe i en fugtig kælder (man slipper bare for den kedelige jordslåede lugt fra virkelighedens verden).

Og så var det ellers i gang med at lege med de nye Distress Oxides.

Farver, vand i mist-spray og indimellem tørring med Heat Gun – og så lave flere lag oveni hinanden.
Distress Oxides har den egenskab, sammenlignet med de klassiske Distress Inks, at de udover Dye Ink også indeholder pigment. Dette gør, at farverne virker mælkede. Og at man – når de er tørre – kan bygge nye lag ovenpå de andre.

De forskellige metaldele fik en tur med Distress Paints m.m. for at få det hele til at se ældet og slidt (distresset!) ud.

Også til dette kursus var der “fuldt hus” – mener vi var 75-100 deltagere.
På dette kursus var vi endda heldige at få pladser på allerførste række.

Og her kommer så det færdige clip-board i min version.
Der er rigtig mange spændende detaljer ved det  –  bl.a. brugte vi rub-ons hist og pist og allevegne, og det er noget jeg gerne vil prøve at blive bedre til.
Men uha, hvor det er svært at skulle dække tingene sådan til, f.eks. det flotte tag vi lavede, og hvor man i sidste ende kun ser den ene kant og lidt i enderne.

Og så har jeg lige været inde på Tim’s Facebook-side for at låne dette foto, hvor man kan se både Gitte O og jeg i første række.
Som I kan se, så er det Tim’s kæreste Mario, der tog fotoet  –  han er efterhånden også ved at være et ganske kendt ansigt på både kurser og på standene på messen, hvor han er med til at klare en masse af det praktiske. Og det er ham der hele tiden sørger for at fotografere, filme og uploade til facebook, Instagram, Twitter osv. Så uden ham ville vi slet ikke få det store indblik i Tim’s gøren og laden hele tiden. Hatten af for ham!

På fotoet kan i øvrigt også ses nogle af de forskellige farvekombinationer, som clip-boardene blev lavet i.

Tusind tak til alle blog-læsere der har fuldt med i vores beretninger fra CHA / Creativation denne gang  –  både under showet og i de efterfølgende måneder, hvor vi har blogget om både kurser og messe-oplevelser.
Jeg har hørt fra mange, at I i hvert fald er nogle stykker, der godt gider at læse med  –  og så længe I gør det, så skal der nok komme beretninger fra kommende shows også.

– Gitte G S

 

3 thoughts on “CHA Kursus – Tim Holtz

 1. Hej Gitte,
  jeg er en af dem der gerne læser med her, og nyder jeres beretninger fra turene. Altid spændende , at fælge med, og misundelig kan man jo kun være, når man læser alt i oplever 🙂

  Hvornår mon de nye Distress Oxides, kommer i net butikken ?

  Hilsener Dorthe

  1. Distress Oxides skulle gerne komme igen omkring starten af april.
   Ranger er blevet taget på sengen over deres popularitet, og kan slet ikke følge med produktionen – det er jo hele verden, der står og skriger på dem lige nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.