På CHA 2017 med Tina – fredagens kurser

Fredag havde jeg tre kurser på programmet.

Dagen startede med et Planner kursus fra Simple Stories. Jeg har aldrig rigtig set lyset i hele planner bølgen, men tænkte at med den rette inspiration, kunne jeg måske se ideen i det – evt blot et lysglimt 😉

Vi fik udleveret en fin planner hver, samt et sæt med flere ark papir, klistermærker og clips. Herefter fulgte et lærerigt oplæg om planners, og jeg må da indrømme, jeg har fået vendt min tankegang. Det gik op for mig, at jeg har set planners som en anden måde at scrappe på, men det er jo slet ikke. Planner er ikke scrapbooking, hvor man gemmer sine minder, men en fremadrettet planlægning af sin tid eller personlige mål, hvilket man så gør med en hyggelig pyntet kalender.

Til sidst fik vi mulighed for at pynte vores kalender. Her er der pyntet med pocket cards, klistermærke, clips og et udklip. Skiene er klippet ud af et pocket card. Meningen er, at man skifter pynten ud alt efter sæson eller lyst. Mit blev inspireret af vores skiferie i uge 7.

Næste kursus var med Andy Skinner. Oplægget hed “Book of Hephaestus”, men desværre kunne de ikke skaffe de bog-æsker, vi skulle have lavet, så det blev tre tags i stedet med forskellige teknikker til baggrundene.

 

Der lå stempler, tags, maling og pensler til os alle. Stencils fik vi udleveret til låns, og så gik det ellers løs med div lag på lag teknikker, maling, rust og salt effekter.

 

Resultatet blev tre tags – to baggrunde og et færdigpyntet.

Masser af rust. Fascinerende, at det startede som grå papstykker, men nu ligner gamle møtrikker. Og så stemplede jeg ordet “FEAR” langs med kanten, som dog endte med at blive til “EAR” i stedet, fordi møtrikken skulle sidde lige præcis ovenpå mit “F”.

Som med alt nyt skal det nok lige prøves et par gange, før man mestre det helt – det handler om at få en fornemmelse for, hvor meget eller hvor lidt der skal bruges af vand, mængden af maling på penslen osv. Men meget lærerigt og helt sikkert teknikker, der skal prøves igen.

Dagens sidste kursus var et kort-kursus ved Waffle Flower Design.

 

På bordet lå et udvalg af sværter, vandpensel, en copic, glue dots og en vejledning. Desuden lå der en pakke med materialer til de fire kort, vi skulle lave.

 

Ved alle kortene er der benyttet stempler og dies fra Waffle Flower design. Kortene er lavet med lidt forskellige teknikker. Ved det første er blomsten embosset med hvidt embossingpulver og malet med vandpensel og sværte. Det næste har vi brugt et af deres two-step stempelsæt. De havde allerede stemplet den sorte del, så vi kun skulle stemple farverne. Det er med vilje, at farverne er stemplet lidt skævt i forhold til omridset – det giver en lidt anderledes effekt. Skoene på det tredje kort malet vi med copic og kvastene er sat på med 3D-puder. Ved det sidste kort er der brugt diecuts sat i flere lag vha 3D-puder, hvilket giver en sjov og fin effekt. Til slut fik vi fremvist flere af deres nyheder blandt stempelsæt og dies.

Det har været rigtigt spændende at deltage i de forskellige kurser, og helt klart noget jeg godt ville prøve igen, hvis jeg får muligheden for det.

Tak fordi du kiggede med hertil 🙂