Små konvolut kort fra make and take til Scrap i Ejsing

Til Scrap I Ejsing lavede jeg en make & take med små konvolut kort. Jeg lovede at lave en tutorial på bloggen så her kommer den.

Kortene vi lavede så sådan ud. Papiret er fra Maja Design – Sommertime. Virkelig flot papir og lækker kvalitet.

Jeg har brugt 1 stk 12″×12″ dobbeltsidet papir som er skåret i 6 stykker. Målene er 4″x6″ eller i cm 10 15 cm. Jeg har brugt dobbeltsidet af 2 grunde, for det første så kortet også er flot indeni og for det andet fordi man så kan få 2 forskellige kort af et stykke papir.

Jeg har så lavet folde linier.  Hvis papiret har et mønster som ikke skal vendes på hovedet skal man lige sikre sig at papiret vender rigtigt. Tænk på at forsiden foldes så folde linien skal laves “på hovedet”.

Folde liner laves ved 1 1/2″ og igen ved 4 1/4″. Bruger du cm så ved 3,7 cm og 10,6 cm.

Derefter har jeg brugt en Boarder punch til at lave mønster på flappen. Det kunne også sagtens lave med en die. Eller man kan nøjes med at runde hjørnerne. Det er mulighed for store variation og hvis man laver 6 kort behøves de jo ikke alle være ens.

Når jeg bruger Boarder punchen sørger jeg for at punche i midten først.  Husk det er den ende hvor folde linien er lavet ved 1 1/2″ – 3,7 cm som skal bruges.

Når du flytter papiret til siderne er det vigtigt at få mønsteret på papir og punch til at passe sammen, ellers bliver kanten skæv.

Derefter er kortet sværtet. Jeg har brugt distress ink – Ground espresso. Husk også at sværte foldelinierne, også på indersiden af kortet.

Derefter har jeg limet siderne så det danner en konvolut.

Kortet er pyntet med et tekst stempel. Hvis du stempler før du limer så husk at det skal vende rigtigt. Hvis man ikke passer på kan teksten ende på hovedet.

På flappen har jeg pyntet med et bånd af papir med en baggrund der passede i farven. Papiret er faktisk bagsiden af den strimmel der er på mønsterpapir, der hvor navnet på papiret står. Jeg har pyntet med en Brad i midten – husk at sætte den i inden strimlen limes på konvolutten. Man kunne også sagtens bruge en halvperle eller en knap.

indeni har jeg lagt et stykke karton til at skrive en hilsen på. Det måler 2 1/2″ × 3 1/2″  eller 6 x 8,5 cm. Kartonen er selvfølgelig også sværtet på kanterne på begge sidder.

Tak fordi du kiggede med.

Else

6 thoughts on “Små konvolut kort fra make and take til Scrap i Ejsing

  1. lige hvad jeg manglede – tak for vejledningen! de er allerede sat i produktion 🙂

  2. De er bare så fine. Var forbi i Ejsing, hvor jeg fik lavet en. Efterfølgende har jeg fået lavet et par stykker mere. Fin måde ar få brugt lidt rester på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.