Tema – Minialbum: Babyalbum til niecen

Jeg har i sin tid lavet et lille album til min nevø, så da han blev storebror her i starten af året, skulle lillesøster naturligvis også have sit eget album.

Begge album er lavet efter samme tutorial fundet på nettet, og begge album er lavet med papirserien “Bundle of Joy” fra Echo Park i henholdsvis drenge og pigeserien. Jeg har købt en Paper Collection Pack, og der har været rigeligt med både papir og pynt til hele albummet. Echo Park har sendt to kollektioner på gaden, der hedder “Bundle of Joy” – det er den oprindelige udgave, jeg har brugt.

Her er bagsiden – også fint pyntet.

Albummet er meget simpelt at lave og består af en for- og en bagside, samt en lang fold-ud del med mange flapper på. Man behøver ikke folde albummet helt ud for at kigge i det, man kan sagtens have det liggende foran sig og bladre i det som en bog.

Du skal i alt bruge 3 ark karton på 12×12″ – til mit album har jeg valgt Bazzill Classic Karton i farven “Kraft”.

Til for- og bagside skal du bruge 2 stk karton i størrelsen 6×6″.

Til fold-ud delen skal du bruge 2 stk karton i størrelsen 6×12″.

Til flapper skal du bruge 6 stk karton i størrelsen 5 1/2 x 3 3/4″.

Og endelig til at samle fold-ud delen i ryggen, skal du bruge 1 stk karton i størrelsen 2×6″.

De to stykker karton til fold-ud delen skal have to foldelinjer på den lange 12″ side..

Én ved 4″ mærket..

..og én ved 8″ mærket.

Til at samle de to dele skal du bruge stykket på 2×6″, som du laver en foldelinje i ved 1″ mærket på den siden, der måler 2″.

De to fold-ud dele skal have en fold som en “dal” og en fold som et “bjerg”, og skal sættes sammen i forlængelse af hinanden ved hjælp af rygstykket, som jeg her har kommet tape på.

Nu er stykkerne sat sammen til et langt “harmonika”-stykke. Siden med rygstykket på, lader jeg blive til ryggen af albummet.

De to stykker karton på 6×6″ skal bruges til for-og bagside på albummet. Sæt tape på de yderste felter på fold-ud delen som vist på billedet, det er på samme side som samlingen af ryggen kan ses.

Jeg syntes, det er nemmest at lægge tapesiden opad, så kan jeg bedre flugte 6×6″ siden med foldelinjen.

På indersiden vil albummet se sådan ud, men kanten vil blive skjult med mønsterpapir senere, fuldstændig ligesom samlingen i ryggen.

Jeg vender albummet om og sætter det andet 6×6″ stykke fast i den anden ende helt på samme måde som den første. Jeg pynter hele albummet med mønsterpapir, før jeg sætter flapperne (uden mønsterpapir) på. Da jeg bruger forskelligt mønsterpapir på flapperne af albummet, syntes jeg, det er nemmere for mig at danne sig et overblik over, hvilke mønster der passer bedst sammen, når jeg har det mod baggrunden i albummet.

Jeg sætter en flap fast på hver side i albummet, placeret skiftevis nede og oppe.

Man vil kunne se kanten, hvor flappen er limet fast til siden, men det kan nemt skjules med et billede eller noget pynt, hvis man ønsker det.

Til slut har du et langt album med flapper hist og pist. For at få noget ensartethed, har jeg valgt samme blomsterpapir til indersiden af for- og bagside, samt samme lyserøde mønsterpapir til resten. På ryggen af albummet går samme turkise mønsterpapir igen. Kun på flapperne er mønsterpapiret forskelligt fra gang til gang.

Jeg har fået lov at vise jer et smugkig af albummet med billeder i (mod at ingen ansigter kunne ses, derfor er der hjerter i stedet 😉 ). Jeg har printet billederne i enten 2×3″ eller 3×4″ og faktisk fået plads til 29stk i alt.

Håber, du har fået mod på selv at prøve – det er næsten nemmere og hurtigere at samle, end at skrive ned 😉

Tak fordi du kiggede med 🙂

Mange hilsner fra Tina M.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.