Creative World i Frankfurt

I dag var første dag på messen i Frankfurt.
Jeg har været rigtig spændt på besøget, for jeg har aldrig været til denne messe tidligere, og heller aldrig været i Frankfurt før.

Jeg ankom lidt over middag, og da mit værelse på hotellet endnu ikke var klar, valgte jeg at gå en lille tur med kameraet.

Frankfurt har rigtig mange skyskrabere, bla. Messe Turm, der som navnet antyder ligger lige ved siden af Messe-området. Det er 257 meter højt og rummer 64 etager.

Men der er også mange andre imponerende bygninger, set med danske øjne  –  især for en, der til hverdag bor på Samsø, hvor der vist ikke er nogle huse med mere end 3 etager.

Fredag morgen var der ingen tvivl om, hvorfor den slags højhuse kaldes skyskrabere  –  man kunne slet ikke se toppen for skyer!

Klokken 9 åbnede messen, og de mange besøgende myldrede ind og begyndte at fordele sig i de forskellige haller.
Oprindeligt hed messen Paperworld, og den del udgør stadig langt det største areal. Her kan man finde kontorartikler, skoleting, skrivesager osv. osv.
Jeg var slet ikke inde for at kigge. Det bliver KUN hvis jeg får tid til overs, for der er rigeligt af andre ting at kigge på.

Messeområdet er vanvittigt stort.
Af praktiske grunde har jeg valgt at bo 5 minutters gang fra hovedindgangen til messeområdet. Men at der så var 10 minutters gang yderligere ned til Hal 4, hvor Creative World holder til, det havde jeg ikke lige med i mine beregninger.

I forhold til Creativation messen i USA, så der er ikke nær så meget fra “vores” verden, altså Paper Crafting. Til gengæld er der uendeligt mange stande med kunstnerartikler i form af maling, staffelier, lærreder, tegneblokke, farverblyanter, akvarelfarver, penne af alverdens slags, svampe og meget andet. Jeg anede simpelt hen ikke at der var så mange producenter af den slags, men stort set alle standene var fyldt godt op med besøgende, så jeg gætter på at der må være et kæmpe marked for det.

En del af standende har demo’er og nogle ganske få har make&takes, hvor man selv kan deltage.

Danmark er fint repræsenteret på messen.

Her er jeg på besøg hos Hobbygros, hvor søde Lene fra by Lene Design viser de uendeligt mange muligheder der er med hendes dies.
Og der er i øvrigt en ny serie på trapperne med supersøde baby motiver samt et par nye motiver til herre-kortene.

Den nye serie fra Riddersholm Design var også med på standen  –  frisk fra trykkeriet, og snart på vej ud til alle butikkerne  –  og selvfølgelig kommer den også i Hobbyboden.

Et andet dansk firma Creativ Company (cchobby) havde en kæmpemæssig stand.

De havde bl.a. rigtig mange træ- og papting med på messen.
Men også rigtig mange ting til gaveindpakning.

Men der er masser og masser at kigge på på messen  –  og det er ikke kun scraptingene der fanger ens blik.

Her var det en dygtig mosikkunstner, der var i gang med at lave et portræt vha. små firkanter, som hun stod og tilpassede med en tang, før de blev sat på.

Og dette kæmpestore øje på Viva Decor’s stand var også et rigtig flot blikfang. Det var først da jeg kom helt tæt på, at det var til at se at det faktisk VAR malet med en pensel.

En lille nicheafdeling af maling, var Graffitti Maling, f.eks. sprayfarver, markers osv. Jeg spottede i hvert fald 4-5 stande, som kun handlede med den slags.
Måske er graffitti-maleri ved at forsvinde fra underverdenen og i stedet rykker det op som en anerkendt kunstform? Det kunne tyde på det.

Sizzix havde en rigtig flot stand, hvor de på flotteste måde viste hvor alsidige deres produkter er.
De havde bygget hhv. et soveværelse og et køkken, og så havde de ellers brugt deres designs til bl..a puder, tæpper, krammedyr, lamper, tallerkener, porcelæn og meget andet.

En af de helt specielle ting de viste, var denne lampe, som de havde dekoreret med en “frynse-bort” forneden.

Men prøv så lige at se den helt tæt på.
Det er udskårne fjer i guldkarton!

Jeg vender tilbage igen med flere indtryk fra messen i morgen.
Jeg har allerede spottet en hel del ting, der skal købes med hjem. Men mere om det senere!

 

4 thoughts on “Creative World i Frankfurt

  1. Hvor ser det spænde ud , glæder mig til at se hvad du køber med hjem, tænke der er nye behov 🙂 🙂

  2. Uha hvor ser det spændende ud, og hvor er jeg glad for, at det ikke er mig, der skal vælge rigtigt ud mellem alle de godbidder her.

  3. Tak for beretningen. Frankfurt er STOR. Første gang jeg landede i lufthavnen gik jeg så langt for at møde min firmachauffør, at jeg troede det var løgn. Tysk boligstil er med en del mere pynteting end vi kender her. Undrer mig ikke at skoleting fylder så meget. De har mange materialer med i skole. Hyggeligt med Lene på messen. Hvis jeg havde mødt hende ville jeg spørge hvorfor der er 4 øjne til den nye søde garder die. Eller er det til noget andet??

  4. Hej Gitte, skønt at følge dig rund på din inspiration og indkøbs turne.
    Prøv evt at finde Alexandra Renke, de har noget flot papir, dies og embossingfolders. Måske er hun et nyt mærke til din skønne butik.
    Rigtig god aften og messedag imorgen.
    Med venlig hilsen Anette M. Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.