Creativation 2018 – Kursus #1 / Art Impressions Interactive Cardmaking

En af de sværeste opgaver op til Creativation 2018 var at skulle begrænse sine ønsker til kurser og seminarer. Som novice var jeg meget overrasket over udvalget af kurser og seminarer. Der var så mange at vælge i mellem. Et af de kurser jeg prøvede var med Art Impressions og omhandlede interaktive projekter. Hele 4 forskellige projekter kom vi igennem på dette kursus, så der var ikke noget med at sove i timen. For mig var det sjovt at afprøve forskellige “Interaktive” projekter. Kig med og se, hvad jeg fik afprøvet og kreeret på dette kursus.

Dette kursus med Arts Impressions varede 1½ time, hvoraf de første 20 minutter blev brugt på at præsentere deres nye produkter for 2018. Alle havde fået udleveret hele 3 kataloger, så man efter kursus ikke havde nogen undskyldning for at kigge nærmere på deres sortiment, samt nye produkter. Jeg var blevet forberedt hjemmefra på, at alle kurser ville have fokus på at sælge produkter. At kurset gik ud på at man fik mulighed for at “lege” med og afprøve deres nyeste eller nyere produkter. Så kunne der jo være en chance for at man efterfølgende valgte at købe det hjem til sin butik.

Da vi skulle igennem hele 4 projekter efter præsentationen af nye produkter, måtte vi alle smøge ærmerne op og komme igang. Art Impressions skal have ros for deres forberedelser. Alle projekter var fint sorteret, så man ikke fik blandet dem sammen. Som udgangspunkt gik vores opgave som kursister ud på at samle projekterne. Der var derfor ikke nogen die-cutting, stempling eller farvelægning involveret.

Første projekt var et kort med en flyvende gris – “Pig Flutter Set”. Her skulle vi lave kortet, så grisen kunne blafre med vingerne. Jeg har aldrig selv lavet sådan et kort, så det var rigtig sjovt at prøve. Om det var en succes eller ej, det afslører jeg til sidst 😉

Alle delene er klar til at blive samlet.

Først skulle vi sætte vingerne på grisen med brads. Her var det vigtigt at huske på, at vingerne skulle kunne bevæge sig. Vi måtte derfor ikke stramme brads’ne for meget.

Dernæste skulle vi bruge et stykke twine til at forbinde vingerne med en trække-tab.

Tippet til ikke at binde twinen for stramt om vingerne og trække-tab’en var at bruge en blyant eller lignende. Ved at ligge denne imellem sikrede man at få lidt bevæge rum.

Til sidst skulle trække-tab’en køres igennem 2 slidser på kort fronten. En slids under grisen og en længere nede, hvor trække-tab’en kommer frem igen. I den perfekte verden vil det betyde, at ved at trække i det turkis stykke karton, så vil grisen blafre med vingerne.

Min verden var dog ikke helt perfekt den dag. Jeg lærte dog, at der er flere faktorer som spiller ind ved at lave et perfekt interaktivt kort. A) hvor stramt/slapt man har bundet vingerne fast på trække-tab’en. B) Placeringen af grisen på kortfronten i forhold til slidsen.

Hvis jeg trak for meget i min trække-tab, så gik den med igennem slidsen under grisen. Når først kortfronten er monteret på en kortbase, så betyder det rent faktisk Game Over. For man kan ligesom ikke komme ind bag ved kortfronten og få trække-tab’en ind i slidsen igen. Skidt pyt, det var sjovt at prøve og kortet er stadig ganske kært.

Næste projekt var en sød Påskehare “Easter Egg Bunny”, som laves med Art Impressions “Critter Cup Val/Eas Set”. Her var igen alle delene lavet klar til os, så vi skulle blot igang med at samle Påskeharen.

Denne gang skulle der tegnes et lille ansigt på ægget. Jeg plejer ikke at have succes med at tegne på ujævne flader, så det var med tungen lige i munden. Syntes faktisk, at jeg er sluppet ganske godt fra det denne gang.

Til sættet vi fik udleveret var der 2 muligheder. Enten at lave en Påskehare eller lave en killing med slikpose – “Valentine Treats Cat”. Som I nok har observeret nøjes jeg med at lave Påskeharen. Årsagen er ganske simpelt, at jeg limede Påskeharens ører direkte på kartonet bagved. Og de ører passer ikke lige til en killing. Ups. Pointen var at vise os, hvorledes deres dies kunne bruges til mere end ét projekt.

Hvis jeg havde lavet killingen, ville killingens hoved være limet på, hvor harens ører er det. Og så skulle man ligge en lille slikpose istedet for ægget.

Dette projekt blev på grund af sin lidt besværlige form doneret til vores rengøringsdame på hotellet. Det var lidt bøvlet at finde en god måde at få den lille nuttede Påskehare pakket sikkert ned i kufferten. Så den lever forhåbentligt et lykkeligt liv på et hotel i Phoenix eller hos vores søde rengøringsdame.

Så er vi klar til 3. projekt, som er et kort. Her skulle vi samle en form for folde/trække ud kort. Det var med et af deres nyere maskuline designs af denne type kort, kaldet “Cabin Circlet MTF”. Nu skulle der laves lidt til de kære mænd.

Til dette kort skulle vi samle flere cirkler og ringe. Her var rækkefølgen ganske væsentlig, for at opnå det rigtige slutresultat. Undervejs i processen fik jeg nuppet nogle snapshots.

Dette kort var ganske simpelt, da alt var die-cuttet og stemplet for os. Vi skulle mest koncentrere os om at få placeret de forskellige cirkler og ringe centreret ovenpå hinanden. Ellers ville man ende ud med at lettere skævt udseende kort.

For at få det bedste resultat, var placeringen af de 2 brads essentiel. De 2 brads gør det muligt at “trække” i ringene og åbne op for de underliggende motiver. Og ikke mindst teksten, som er skrevet omkring det bagerste motiv.

Jeg slap vist med værdigheden i behold med dette kort. Cirklerne har jeg fået placeret rimeligt ovenpå hinanden, så kortet i “lukket” tilstand ser præsentabel ud.

Sidste projekt på dette kursus er et gate-fold kort, hvor vi skulle lege med et af deres nye designs “Dog Twist Ties”. Til dette projekt var det meget begrænset hvad vi selv skulle lave.

Selve kortbasen var gjort klar. Vi skulle blot lime den på det ternede stykke karton, samt lime tekst og hjerter på kortet.

Jeg ville have været mere solgt på dette produkt, hvis man kunne lukke kortet ordentligt. Man skulle lukke kortet ved at vikle de to hundes halse om hinanden. Og her skulle målene gerne passe, så det så perfekt ud.

Men mine 2 hunde havde ikke hals-plads nok til at kortet kunne klemmes helt fladt. Jeg måtte derfor klippe begge hundes halse tyndere med ca. 2-3 mm. Efter jeg havde gjort dette, kunne kortet lukkes pænt.

Jeg må dog indrømme, at det er et super sødt motiv til et kort. Vi var så heldige, at få netop dette sæt med hjem fra kurset. Tror jeg skal teste dette sæt selv og se om den dårlige lukning skyldes for dårlig die-cutting. Som Cardmaker er man ofte klar over, at præcise mål kan være  altafgørende for et godt resultat.

Kurset med Art Impressions havde et godt flow gennem hele programmet. Trods det at vi skulle igennem hele 4 projekter, nåede jeg at blive færdige med dem alle inden kurset sluttede. Jeg følte ikke på noget tidspunkt at vi blev presset på tiden og underviserne gjorde et godt stykke arbejde på at sørge for alle var med. Thumbs Up til Arts Impressions for levering af et godt og velfungerende kursus.

Følg endelig med den kommende tid. Både Gitte, Tina og Jeg byder på flere af vores kursus oplevelser fra Creativation.

Kreative hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World.

9 thoughts on “Creativation 2018 – Kursus #1 / Art Impressions Interactive Cardmaking

  1. Super spændende at læse – og dejligt at I deler jeres oplevelser 🙂

    Får Hobbyboden nogle af disse dies hjem? Tænker specielt på “Dog Twist Ties” – den er super-cute!

    1. Dejligt at I synes om at høre om vores kursusoplevelser 🙂
      Jeg ved dog ikke lige om “Dog Twist Ties” kommer til Hobbyboden. Må høre med Gitte.

  2. Flotte ting du har fået lavet, og jeg er da fuldstændig vild med det hundekort 😀

  3. Pigs might fly! Den er vist min favorit i samlingen her. Men cirkel kortet er ikke helt tosset. Jeg er vist ved at komme i en kort fase pt. Tak for at du delte det med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.