Creativation 2018 – Kursus #2 / The Art of Brush Lettering

Min første dag på Creativation var pakket med kurser og seminarer. I dag skal I høre lidt om mit kursus “The Art of Brush Lettering” med Kelly Klapst fra Kelly Creates. Jeg havde meldt mig til af ren og skær nysgerrighed og mødte op super spændt.

På bordene i kursuslokalet lå der en stor lærebog og et sæt farvede brush pens klar til alle. Kelly selv var i fuld gang med at skrive kursus navnet på skærmen og fik i samme omgang fremvist hvad det hele handlede om og nogle af farverne i brush pen sættet.

At skrive med brush lettering er ikke bare at skrive. Det er meget vigtigt, hvordan man sidder og hvordan man holder på pennen. Kelly forklarede os grundigt om, hvorledes man holder på pennen. Og hvorledes trykket har stor betydning.

Lad os bare sige, at jeg lavede alle begynderfejlene. Sad forkert, holdt alt alt for langt nede på pennen og sad indimellem og spændte så meget, at min skrift blev rystet. Jep, al begyndelse er svært. Jep, øvelse gør mester 🙂

Efter min erfaring er de “tynde” streget absolut de sværeste. Det føltes som om, at man stort set ikke skulle røre papiret med pennen.

Vores lærebog er fyldt med de grundlæggende strøg, som ligger til grund for brush lettering. På kurset gik vi dem alle slavisk igennem. Vi startede selvfølgelig med de nemmeste grundstrøg og arbejdede os op til de mere udfordrende. Det var super smart, at der i lærebogen var flere lag pergamentpapir på hver øveside. Hermed fik man hele 3 sider at øve sig på for hver grundtrin.

Jeg elsker lilla, så selvfølgelig havde jeg valgt den farve til at øve med på kurset 🙂

Kelly’s bedste råd var, at øvelse gør mester. Ingen overraskelse der. Med brush lettering kræver det øvelse og øvelse, at blive bedre og bedre. Hun “trænede” hver dag, hvilket er årsagen til at hun kan det hun kan den dag i dag. Tænk, hvis man kunne skrive sådan…. Fantastisk ser det ud!

Du kan læse om mit første kursus på Creativation her:

Kreative Hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World