Creativation 2018 – En hel dag med Seth Apter

Til Creativation var der mange spændende kurser at vælge i mellem – ja, faktisk var det svært at få puslespillet til at gå op, da der er flere kurser i gang på samme tid – men jeg havde på forhånd besluttet mig for, at hvis jeg fik chancen, ville jeg gerne deltage i et kursus med Seth Apter. Og sørme om det ikke lykkedes – endda hele to stykker, så jeg endte med at have en hel kursusdag kun med Seth 🙂

Første kursus hed Mixed Media Revolution. Her skulle vi lære, hvordan man tilføjer struktur og lag til sine mixed media projekter.

Vi fik alle udleveret et materiale sæt med maling, stencil, stempler osv, samt en opfordring til at dele med hinanden, da sættene ikke var helt ens.

Til at starte med skulle vi tilføje en grundfarve til vores papir – jeg valgte den lækre jeans-blå farve. Tricket består i “blot” at dryppe maling hist og pist på papiret og herefter fordele det med en pensel. Det behøver ikke dække hele papiret – det, at man kan se det hvide papir her og der, tilfører endnu et lag til projektet. Desuden anbefalede Seth Apter, at man absolut ikke måtte bruge en kvalitetspensel til at arbejde med. En pensel af god kvalitet gør sit arbejde godt – den påfører malingen jævnt og efterlader ingen mærker. Her går vi efter synlige penselstrøg og “helligdage”, da det giver struktur og lag på lag effekt. Næste lag i processen er den grønne farve. Vi smurte maling på et andet stykke papir og lagde de to stykker sammen. Med fingre/hænder kunne man nu enten trykke de to stykker papir godt sammen, eller blot duppe hist og pist med en finger eller to. På den måde overføres meget eller lidt maling fra det ene papir til det andet. Dette kan gentages så mange gange man har lyst og selvfølgelig også med andre farver. Teknikken hedder mono-printing, og giver et unikt udtryk fra gang til gang. Oftest ender man faktisk op med to stykker papir, der kan bruges hver især. Herefter opgav jeg at tage flere billeder af processen, da jeg havde lige så meget maling på mine fingre, som på papiret.

Her er det endelige resultat. Der er  mono-printet, stemplet og brugt stencil. Ringene blev stemplet på et stykke papir, vi malede med de forskellige nuancer maling, vi havde til rådighed. Herefter blev de klippet ud tilfældigt – nogen hele motivet og nogen blot midten. Når de så blev samlet tilfældigt igen, gav det flere lag i nuancer, der passede til resten af projektet. Til slut skulle vi tegne med en sort pen omkring hele arket, samt omkring cirklerne.

Med vores alfabet-stencil skulle vi vælge et ord/tekst til billedet, som også blev fremhævet med et par sorte streger om.

Næste kursus hed: Radiant Rust. Her skulle der igen laves struktur, nu dog med rust i stedet.

Dette er Seth Apter’s eksempel til klassen.

Vi havde en lækker materialepakke til rådighed, som skulle deles to og to.

Igen var det mono-printing teknikken, vi skulle bruge. Denne gang skulle hele papiret dækkes med en bundfarve – min var midnatsblå. Nu blev der så tilsat forskellige orange, brune og turkise nuancer ved hjælp af et andet stykke papir.

Dette skulle gøres ud over det punkt, hvor ens papir begynder at fnugge og gå i stykker, for på den måde bliver der skabt struktur til papiret, ligesom rust der bobler op på metal.

Til sidst sprayede vi med en “struktur-spray” i guld. Sprayen tørre en lille smule ophøjet op, så udover at tilføre den herligste guldmist over det hele, gav den også den hel rigtige rust-fornemmelse til fingrene, når man rører ved papiret.

Begge kurser var meget lærerige og Seth Apter er en dygtig underviser. Og mine fingre blev rene igen.. 😉

Desuden var jeg så heldig at få et sneak peek på Seth Apter’s nye embossing pulvere Baked Texture, som jeg lige vil dele med jer her. De er ulig andre embossing pulver, da de er lavet til at imiterer forskellige strukturer. Derfor er der også stor forskel på, hvordan pulveret ser ud alt afhængig af, hvilken struktur man vil have. Noget er meget grovkornet og noget nærmest som pudder. Alt i alt giver det spændende muligheder at arbejde med og det bedste af det hele er, at de netop er landet i butikken hos Gitte.

Tak fordi du var med hele vejen 🙂

Mange hilsner fra Tina.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Creativation 2018 – En hel dag med Seth Apter

  1. Fede ting du har lavet og hvor må det have været spændende….jeg bliver helt grebet af det du skriver 😀

    1. Tak Jette ? Det var helt igennem en fantastisk oplevelse at blive undervist af Seth Apter selv ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.