Creativation 2018 – Kursus #4 / Spellbinders Creative Cardmaking

I weekenden startede selve Creativation messen, men det holdt ikke Tina og jeg tilbage fra at tage et kursus både lørdag og søndag. Vi havde meldt os til Spellbinders Creative Cardmaking med Yana Smakula om lørdagen. Det var et fantastisk kursus og super godt planlagt. Jeg fik også prøvet noget, som jeg ellers aldrig ville have kastet mig ud i.

På vores borde lå der en masse materialer klar og man havde 2 og 2 en Spellbinders Platinum die-cut maskine, varmepistol og limpistol at deles om. Det var rigtig rart, at vi kun skulle være 2 om at dele die-cut maskine og de andre værktøjer. Dette gjorde at tiden blev optimalt udnyttet. Min dele-makker var faktisk Tina, så vi fik hygget os big-time med at kreere kort sammen 🙂

På stort set alle kurser er der nogle ting som man får med hjem, mens andre materialer og værktøjer kun er låns. Det er helt OK efter min mening, da der kan være bundet mange omkostninger i det for virksomheden. På Spellbinders kurset var de ganske gavmilde, selvom sværter, vandpensel, nogle dies og værktøjer kun var til låns. Vi fik stadig rigeligt i goodie bag’en til at tage med hjem.

Yana Smakula fra Ukraine var underviser på holdet og jeg må sige, at hun gjorde et godt stykke arbejde. I forhold til nogle af de andre kurser, var dette blandt min top 3 af bedst planlagte, samt bedste forløb under kurset. Yana var hele tiden opmærksom på, at alle kunne følge med og ikke blev tabt undervejs.

Her er Tina godt i gang med vores første projekt, hvor vi blandt andet skulle farvelægge med akvarelfarver og vandpensel. Vi havde alle fået udleveret en farve palette, som skulle bruges til projektet. Her måtte vi selv vælge, hvilke farver vi ønskede at bruge til vores kort. Super fedt ligefrem at få mulighed for at vælge selv 🙂

Når man får udleveret en palette med klatter af akvarel maling er det svært at gennemskue, hvorledes farverne rent faktisk ser ud. Det første jeg gjorde var derfor at lave en lille malet plet ved siden af hver farve. Hermed kunne jeg meget bedre udvælge mine farver til farvelægningen af det stemplede motiv med trådrullen.

Mit færdige resultat af første projekt på kurset endte med at se således ud.

Baggrunden på kortbasen er lavet ved at stemple det samme motiv flere gange med en lysgrå sværte. Absolut et kort efter min egen smag – særligt da det ikke er for overpyntet.

Næste projekt var helt uden for min komfortzone. Selvfølgelig kastede jeg mig ud i det med åbent sind og klar på at prøve noget helt nyt. Her skulle vi nemlig lave foamiran blomster til kortet!

Takket være Tina har vi her et billede af undertegnede i dyb koncentration i gang med at lave foamiran blomster for første gang. Det var faktisk ret sjovt at prøve, men jeg bliver nok aldrig hooked af det.

Yana kom med et godt fif undervejs, nemlig at bruge en af die-cut pladerne som underlag, mens man varmede foamiran blomsterne. Så undgik man i hvert fald at smelte dugen eller bordet.

Alle de fine guld die-cut stykker og teksten havde Spellbinders gjort klar til os – undtagen den store ovale helt i front på kortet. Denne fik vi selv fornøjelsen af at die-cutte. Til slut skulle vi samle de 3 foamiran blomster i en lille buket og en fin sløjfe. At få bundet den lille blomsterbuket var et værre fin-pilleri, men det lykkedes mig i sidste ende.

Her er det færdige resultat, som absolut er kanon flot.

Med mit CAS hjerte er dette en smule for meget efter min smag. Til trods for at det ikke lige er mig stilmæssigt, kan jeg sagtens tilkendegive at dette er et gennemført og flot kort. Det er dog en smule besværligt at sende med posten pga. tykkelsen af foamiran blomsterne. På den anden side, hvor mange har råd til at sende kort med posten i disse dage.

I får også lige et par close-ups af kortets detaljer.

Det var endnu en kursusoplevelse fra mig. Klart et af de bedre kurser på Creativation 2018 og jeg nød kurset fra start til slut. Efter kurset spurgte Yana mig om, hvad jeg havde syntes og om, der var noget hun kunne gøre bedre. Jeg kunne ærligt fortælle hende, at hun havde gjort det rigtig, rigtig godt. Godt forberedt, godt planlagt og et godt forløb fra start til slut. Særlig stor ros til at vi kun var 2 om at dele værktøjet, så der ikke var for meget tidspild.

Kreative hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World

2 thoughts on “Creativation 2018 – Kursus #4 / Spellbinders Creative Cardmaking

    1. Stinne, teksten var lavet på forhånd til os. Jeg kan ærlig talt ikke huske, hvor det er fra. Et forsigtigt bud er Spellbinders ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.